Dunne vakantiehandel kan prijsevolutie op de goudmarkt beïnvloeden

James Stanley, senior marktanalist bij Forex.com, houdt rekening met een correctie op korte termijn in de goudprijs. “De maandelijkse candles wijzen steeds meer op een terugval en de eerdere weerstand op $2.075 voor spotgoud lijkt een volgende logische plek om naar te streven. Ik ga nog steeds uit van een opwaartse bias.”

Kevin Grady, president van Phoenix Futures and Options, zei dat de komende week waarschijnlijk dunne markten zal zien, maar dat betekent ook een groter risico op volatiliteit.

“Het probleem daarmee is dat ik denk dat het volatiliteit zal veroorzaken, afhankelijk van hoe de cijfers eruit zien. Met een vakantieweek en veel data die uitkomen, zal het interessant zijn om de reacties van de markt te volgen. Je zult veel junior traders op de desks hebben. Niemand zal echt risico’s nemen. Ik denk dat het een vrij rustige week zal worden.”

Grady erkende dat in dit soort omgeving geopolitieke ontwikkelingen zoals een escalatie in Oekraïne of het Midden-Oosten de markt heel snel kunnen verstoren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *