FTX zal doorbraak blockchain niet afremmen: 5 belangrijke trends

De saga die de ineenstorting van FTX nog steeds is, domineert de crypto-krantenkoppen en heeft ertoe geleid dat velen de sector voorgoed hebben afgeschreven, aangezien miljarden aan beleggingsgeld zijn verdampt zonder hoop om terug te winnen wat verloren was gegaan.

Hoewel de uitwisseling en het besmettingseffect een veel voorkomend gespreksonderwerp waren tijdens de eerste dag van de AIBC-conferentie in Malta, waren degenen die het meest actief waren in het bouwen in de ruimte ook gefocust op de veelbelovende toepassingen van blockchain-technologie die steeds populairder worden.

Volgens Alexander Filatov, een mede-oprichter en managing partner van EverX Labs, zijn er vijf belangrijke trends die ervoor zullen zorgen dat de blockchain-ruimte de kaap van 1 miljard gebruikers binnen de komende 6 tot 7 jaar zal overtreffen.

De eerste van deze trends is GameFi, een populaire sector die opkwam tijdens de bullmarkt van 2021 en een manier introduceerde voor gamers om geld te verdienen door te doen waar ze van houden. Inbegrepen in deze trend zijn zaken als Act2Earn en Move2Earn, die gebruikers belonen voor sporten en actief zijn.

Filatov groepeerde deze gebieden onder de grotere Metaverse-trend, waarvan de CEO suggereerde dat het een van de meest invloedrijke sectoren kan zijn die een versnelde acceptatie van blockchain-technologie en Web3 teweeg zal brengen.

De tweede groeiende trend is een toename van tokenization en nonfungible token (NFT) utility, dat steeds populairder wordt bij grote bedrijven en ontwikkelaars die de Web3-mogelijkheden voor het genereren van inkomsten blijven ontdekken.

Verbeteringen in de prestaties van blockchain-protocollen was de derde trend die door Filatov werd genoemd, aangezien er meer schaalbare netwerken nodig zijn om nieuwe gebruikers aan boord te krijgen. Als voorbeeld hiervan werd de overgang van Ethereum van proof of work (POW) naar proof of stake (POS) genoemd. Terwijl u dit leest, zijn de ontwikkelaars van het protocol nu gefocust op het opschalen van het nieuwe POS-ecosysteem om een bredere acceptatie te vergemakkelijken.

Naast het verbeteren van de onderliggende blockchain-technologie, richten ontwikkelaars zich ook op het upgraden van de Web3-infrastructuur en het verbeteren van de gebruikersinterface (UI) en gebruikerservaring (UX), zodat nieuwe gebruikers worden verleid om te blijven en betrokken te blijven zodra ze de technologie beginnen te verkennen.

Een vierde trend die waarschijnlijk zal leiden tot een instroom van geld en deelnemers aan de crypto-economie, is een toename van overheidsinterventie en het opstellen van regelgeving met betrekking tot het gebruik van blockchain-technologieën.

Meerdere vertegenwoordigers uit de institutionele beleggingswereld hebben aangegeven dat het ontbreken van een duidelijk regelgevingskader de grootste belemmering is om betrokken te raken bij cryptocurrencies, dus het opstellen van duidelijke regels en voorschriften zal deze bedrijven in staat stellen om voor het eerst blootstelling aan de activaklasse te krijgen.

Naar schatting is ongeveer een derde van de instellingen in de VS al op een bepaald niveau in crypto geïnvesteerd, wat betekent dat de beschikbare pool van institutionele investeerders groot blijft en een grote impact kan hebben.

De laatste trend die door Filatov werd opgemerkt, was een toename van het experimenteren met zaken als gedecentraliseerde autonome organisaties (DAO’s), sociale tokens, gedecentraliseerde sociale netwerken en Web3-media naarmate de technologie op grotere schaal beschikbaar komt.

Een van de belangrijkste toepassingen van internet door de gewone mens is voor sociale interactie, en dit is een sector van de markt waar blockchain nog een stevige doorbraak moet maken.

Met DAO’s kan de gemeenschap belangrijke beslissingen nemen voor een project en de interactie tussen protocolgebruikers bevorderen en sociale media met ingebouwde blockchain-mogelijkheden openen de deur voor zaken als beloningen voor makers en het genereren van inkomsten met sociale interacties.

Terwijl FTX momenteel de krantenkoppen domineert, zullen de effecten ervan op een dag voorbijgaan en zal de reis naar de wijdverbreide acceptatie van blockchain-technologie doorgaan. Volgens Filatov weerspiegelt de huidige acceptatiecurve grotendeels die van het internet en zal de industrie binnen 6 tot 7 jaar de 1 miljard gebruikers overtreffen als het traject hetzelfde blijft.

Ondanks de ruis op korte termijn, blijven de lange termijn vooruitzichten voor blockchain-technologie en cryptocurrencies positief, aangezien het aantal bouwers dat hun stempel op de industrie wil drukken, blijft toenemen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *