Royal Canadian Mint meldt fors hogere verkopen van goudstaven in het derde kwartaal

De Royal Canadian Mint maakte vorige week haar financiële resultaten voor het derde kwartaal van 2022 bekend. Opvallend was een stijging van 14% in de verkoop van goudstaven in vergelijking met het derde kwartaal van 2021.

De volumes verkochte goudstaven stegen met 43,9 duizend ounces tot 354,3 duizend ounces vergeleken met de 310,4 duizend ounces vorig jaar. Tegelijkertijd daalden de volumes verkochte zilverstaven met 2% tot 9,6 miljoen ounce vergeleken met de 9,8 miljoen ounce in het derde kwartaal van 2021.

De omzet van de edelmetaalactiviteiten daalde tot C$ 687,2 miljoen in 2022, een daling ten opzichte van C$ 757,9 miljoen in het derde kwartaal van 2021. “De netto-omzet van Bullion Products en Services daalde met 10% en 9% gedurende de 13 en 39 weken eindigend op respectievelijk 1 oktober 2022,” lazen we in het kwartaalrapport met de opmerking dat de daling voornamelijk te wijten was aan lagere verkochte volumes zilverproducten, lagere goud- en zilverprijzen en aan andere factoren.

De verkoop van numismatische producten was consistent kwartaal na kwartaal op C $ 24 miljoen.

De algehele financiële resultaten van de Munt voor het derde kwartaal van 2022 lagen onder het niveau van 2021, wat volgens het rapport verwacht  was gezien de uitzonderlijke prestaties in 2021 en gepland operationeel onderhoud in 2022.

Vergeleken met 2021 had de Royal Canadian Mint 10% lagere inkomsten, terwijl de algehele winstgevendheid kwartaal-op-kwartaal daalde vanwege lagere buitenlandse circulatievolumes en hogere geplande bedrijfskosten.

De Mint staat echter nog steeds op schema om de financiële doelstellingen voor 2022 te overtreffen.

“Terwijl de marktomstandigheden evolueren, blijft de Mint de effectiviteit van haar bedrijfsstrategie aantonen en haar vermogen om haar middelen in te zetten kwestie van zo snel mogelijk te reageren op voorspelde en onvoorziene verschuivingen in de marktomstandigheden en de vraag van de klant”, aldus Marie Lemay, president en CEO van Mint.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *