“The Big Short”-belegger Michael Burry beschouwt lange recessie als onvermijdelijk

Ondanks de beter dan verwachte BBP-cijfers in de VS over het derde kwartaal voorspelt “The Big Short”-belegger Michael Burry een onvermijdelijke meerjarige recessie voor de VS.

In een nu verwijderde tweet zei Burry tegen zijn volgers: “Welke strategie zal ons uit deze recessie halen? Welke krachten zin sterk genoeg om dat te realiseren? Die zijn er mijn inziens simpelweg niet. We moeten ons dus voorbereiden op een langdurige meerjarige recessie.”

Na twee opeenvolgende kwartalen van krimp trok de Amerikaanse economie in het derde kwartaal weer aan. De tweede schatting die woensdagochtend over het BBP werd vrijgegeven, toonde aan dat dit BBP met 2,9% steeg, terwijl de markten een stijging met slechts 2,7% verwachtten. Dit komt na twee negatieve waarden van respectievelijk -1,6% en -0,6% in Q1 en Q2.

Maar nu de Federal Reserve de rente dit jaar met 350 basispunten verhoogt, zal de Amerikaanse economie ongetwijfeld vertragen. En de vooruitzichten van Burry zijn verre van optimistisch. De markten verwachten bovendien nog een verhoging van 50 basispunten tijdens de FOMC-vergadering van december.

Burry, die het hedgefonds Scion Asset Management runt, staat erom bekend de hypotheekcrisis in 2007-2008 vroegtijdig te hebben opgemerkt. Hij slaagde er zodoende in om een fortuin te verdienen door posities in te nemen tegen de Amerikaanse huizenzeepbel. In 2019 verdiende de investeerder ook miljoenen door aandelen van GameStop te kopen, lang voordat de Reddit-gekte de koers van deze aandelen door het plafond jaagde.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *