Beurs van Wall Street kan fors corrigeren in 2023

De S&P 500, is dit jaar met 15 procent gedaald ten opzichte van 2022, maar kan makkelijk afzakken tot het niveau van 3.300 punten in 2023, zei Gareth Soloway, Chief Market Strategist bij IntheMoneyStocks.com, die technische analyse gebruikt om marktbewegingen te voorspellen. De S&P 500 handelt momenteel rond de 4.000.

“Het is volkomen logisch dat we daar in ieder geval naar beneden gaan richting 3.300,” zei hij. “Dat is het beste scenario, volgens mij, maar in een worst case scenario zouden we in 2023 helemaal terug kunnen gaan naar ongeveer 3.000.”

Soloway’s staat van dienst op het gebied van prijsvoorspellingen is historisch accuraat geweest. Hij riep op dat Bitcoin in november 2021 een hoogtepunt van $ 69.000 zou bereiken, wat de cryptomunt ook deed. Hij zei ook in oktober 2021 dat goud in 2022 beter zou presteren dan Bitcoin, een voorspelling eveneens die bleek te kloppen.

De Federal Reserve blijft de rentetarieven verhogen om de inflatie de kop in te drukken, die in 2022 een piek van 9,1 procent bereikte. Soloway zei dat de inflatie in 2023 hoog zal blijven.

“Ik denk dat de inflatie hoog zal blijven”, zei hij. “Hoog betekent in dit geval 3 tot 4 procent, en misschien 5 procent… De inflatie zal minstens twee jaar boven de 3 procent blijven.”

Hij legde uit dat de looninflatie hardnekkig zal zijn, en dat bedrijven, aangezien de lonen zijn gestegen, hun prijzen zullen verhogen om de kosten van hogere lonen te compenseren. Hij voegde er echter aan toe dat de inflatie op wat langere termijn naar beneden zal evolueren.

“De prijzen in de supermarkten zullen in de loop van de komende maand nog steeds stijgen, alleen niet meer zo snel”, zei hij. “Het zal de economie schaden. Het lijdt geen twijfel dat de Amerikanen de crisis zullen voelen in 2023.

Over het algemeen ziet 2023 er somber uit, volgens Soloway, die hoge inflatie, hoge rentetarieven en een zwakke economie voorspelt.

“We zullen inflatie hebben en daarnaast zal de Fed ons in een recessie duwen waar de centrale bank ons niet uit zal kunnen redden”, zei hij.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *