We worden bedrogen en bestolen terwijl we er zelf bij staan: politici krijgen blijkbaar wel nog cash geld in handen

Hadden de Britten dan toch gelijk met de Brexit? In het Verenigd Koninkrijk groeide de spijt over het verlaten van Europa, maar het recente schandaal in het Europees Parlement zal de Britten toch aan het denken gezet. Het doet bijna denken aan een soap waarin wordt gesjouwd met koffers vol geld door politici die hun hebzucht niet hebben kunnen bedwingen.

De vraag is waar Eva Kaili en haar kompanen met al dat cash geld naar toe wilden. De gewone burger heeft alle moeite van de wereld om bij zijn bank een paar bankbiljetten los te weken, ook al gaat het om zijn of haar centen die in dit geval wel zuurverdiend zijn. De banken gooien klanten zonder pardon buiten wanneer de minste verdenking van zwart geld bestaat. Blijkbaar wist de kliek van Kaili iets meer, ze hadden blijkbaar een waterdichte manier gevonden om zwart geld wit te wassen. Ze kunnen met andere woorden iets meer dan de gewone burger.

Big Brother is watching us, laat daar geen twijfels over bestaan. We kunnen geen vin meer verroeren of de overheid heeft ons in het vizier. De boeren klagen steen en been dat ze als ze ook maar een millimeter afwijken van het opgelegde mestbeleid er een paar mannen of vrouwen in groen uniform langs hun tractor staan. Ook andere sectoren ontsnappen niet aan het toezicht van ‘onze grote broer’.

Maar die knijpt blijkbaar een oogje dicht wanneer een toppolitica als Kaili alle regels aan haar laars lapt en de belangen van Qatar gaat verdedigen in ruil voor grof geld. De vraag die velen zich stellen: is dit al dan niet het topje van de ijsberg? Zijn er nog dergelijke schandalen die liggen te wachten op onthulling? We durven te vrezen van wel. Het is niet aan ons om de vraag te beantwoorden of de Britten gelijk hadden om Europa de rug toe te keren, maar de sage rond Eva Kaili zou wel eens andere landen op het idee kunnen brengen om op hun beurt een eigen koers te gaan varen. En dus dag met het handje wuiven naar Europa.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *