Laatste veiling van Christie’s in New York was weer een daverend succes

De laatste verkoop in New York van 2022 First Open | Naoorlogse en hedendaagse kunst sloot op woensdag 14 december af met een totaal verkocht bedrag van $ 6.733.944. 100% van het aanbod werd verkocht, aan prijzen die gemiddeld 114% hamer boven de laagste schatting lage. De veiling werd gekenmerkt door wereldwijde betrokkenheid, met bieders uit 28 landen en bijna 10% van de deelnemers die nieuw waren bij Christie’s.

De blikvanger op de veiling was Green & Red van Aboudia, die $ 214.200 opleverde tegen een lage schatting van $ 60.000. Dit werd gevolgd door twee werken die beide voor $ 201.600 werden verkocht: Smallage een sculptuur van John Chamberlain en Cupcake en Paco, Corot een schilderij van Martin Wong uit The John P. Axelrod Collection.

Schitterende resultaten werden behaald met een ander werk uit de John P. Axelrod Collection, Dondi’s Archaeology Rewards, dat werd verkocht voor $ 176.400.

Bijkomende succesvolle resultaten werden gerealiseer door Lynne Drexler’s Meadow Fog, die $ 163.800 opleverde tegen een lage schatting van $ 30.000, George Condo’s Composition with Flower die verkocht werd voor $ 151.200, en Lynne Drexler’s Plural Sun, die ook verkocht werd voor $ 151.200 of meer dan vijf keer de lage schatting.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *