Totale verkopen veilinghuis Phillips in 2022 $ 1,3 miljard

De drie hoogste verkopen van Phillips in de geschiedenis van het bedrijf werden allemaal gerealiseerd in opeenvolgende seizoenen in het afgelopen jaar. 47% van de kopers was voor het eerst een koper bij Phillips bij online-only en live veilingen. Bijna een derde van de kopers waren millennial-verzamelaars. Untitled van Jean-Michel Basquiat werd het meest waardevolle kavel ooit verkocht door Phillips en verkocht aan een Aziatische klant voor $ 85 miljoen in de New York Evening Sale of 20th Century & Contemporary Art.

Stephen Brooks, Chief Executive Officer, zei: “Phillips bevindt zich midden in een buitengewone groeiperiode – een periode die we nog nooit eerder hebben meegemaakt – en de resultaten van 2022 zijn een bewijs van zowel de veerkracht van de markt als onze kracht daarin. . Vlak na 2021, ons eerste miljardenjaar, hebben we ons meest waardevolle werk ooit geconsigneerd: Jean-Michel Basquiat’s Untitled uit de collectie van Yusaku Maezawa, dat $ 85 miljoen opleverde. Dit resultaat leidde tot de meest succesvolle veiling in de geschiedenis van het bedrijf, en onze top drie veilingen vonden allemaal binnen twaalf maanden na elkaar plaats. Een buitengewone prestatie die werd versterkt door een wereldwijde Evening Sale-doorverkooppercentage van 96%. Dit momentum is in het hele bedrijf te zien, particuliere verkopen zien een stijging van 20% en elk van onze veilingcategorieën realiseerde belangrijke nieuwe mijlpalen, waaronder een ongekende reeks van twee jaar verkopen van 100% van de horloges. We kijken nu uit naar de opening van ons langverwachte nieuwe hoofdkantoor in Azië in het voorjaar en alles wat 2023 zal brengen.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *