Christie’s veilt in januari de collectie van Jane Fonda

Christie’s veilt “Things Grow in the United States: Works from the Collection of Jane Fonda” aan te kondigen, een groep van 14 objecten die op 18 januari 2023 zal worden verkocht tijdens de Outsider and Vernacular Art-veiling tijdens Americana Week in New York.

De groep kunstwerken bestaat uit schilderijen, sculpturen, tekeningen en assemblages van Thornton Dial, Arthur Dial en Thornton Dial, Jr. De groep wordt verkocht met dank aan The Fine Art Group.

Jane Fonda is een fervent verzamelaar en voorvechter van de kunst van de Dials. Ze zit in het bestuur van de Souls Grown Deep Foundation & Community Partnership, een organisatie die zich inzet voor het promoten van het werk van zwarte kunstenaars uit het Amerikaanse Zuiden en het ondersteunen van hun gemeenschappen door economische empowerment, raciale en sociale rechtvaardigheid en educatieve vooruitgang te bevorderen.

De kunstwerken in de veiling vertegenwoordigen twee generaties Amerikaanse kunstenaars uit het zuiden van het land en bevatten zowel figuratieve als abstracte voorbeelden, die een reeks historische en sociaal-politieke kwesties behandelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *