Stevige prijzen voor Aziatische kunst bij Christie’s

Als afsluiting van het veilingseizoen in Parijs bracht de veiling Arts d’Asie bij Christie’s € 7,8/$ 8,2 miljoen op. Met 194 aangeboden kavels en een globale schatting tussen € 3,5 miljoen en € 5,2 miljoen, bevatte de veiling stukken uit een selectie van grote collecties, voornamelijk Franse en Europese.

De kwaliteit van de aangeboden stukken was een eerbetoon aan de grote Franse en Europese verzamelaars en de relevantie van hun smaak, zoals geïllustreerd door het bovenste lot van de verkoop, een zeldzame en belangrijke Chinese boeddhistische triade in verguld brons, uit een Europese collectie, vers op de markt.

De veiling omvat 196 partijen belangrijke boeddhistische sculpturen, jadehoutsnijwerk, klassieke en moderne Chinese schilderijen, porselein, cloisonné-email, lakwerk en meubels. Hoogtepunten zijn onder meer een uitzonderlijke verguld bronzen boeddhistische triade uit de 16e-17e dynastie, een belangrijke Indiase bronzen figuur van Shiva Nataraja, gedateerd 15-16e eeuw, beide uit Europese privécollecties, een zeldzame Nepalese verguld bronzen figuur van Boeddha Shakyamuni uit de 15e-16e eeuw. eeuw uit een belangrijke Duitse privécollectie en een 16e-eeuws Tibetaans verguld bronzen beeld van Mahachakravajrapani uit een Franse privécollectie.

Verkoop totaal: € 7.753.944

Schattingen voorverkoop: € 3.317.700-4.874.700

Aantal percelen: 194

Kopers uit 21 landen.

30% van de kopers zijn millennials.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *