Hogere goudprijs kan Royal Gold vleugels geven

Goud is een van de oudste beleggingsactiva in de geschiedenis. Sommige beleggers zweren bij goud, terwijl vele anderen er weinig of geen interesse voor hebben. Maar weinigen zullen ontkennen dat het gele metaal een unieke rol speelt in markten en een waardeopslag biedt die anders is dan bijna elk ander actief.

Hoe u ook denkt over goud, de analisten zijn het erover eens dat goudaandelen een belangrijke rol kunnen spelen in een gediversifieerde beleggingsportefeuille. Goud kan al dan niet een bijzonder goede inflatie hedge zijn, maar het lijdt weinig twijfel dat het zijn waarde op de lange termijn heeft behouden.

Volgens een rapport van S&P Global is het sentiment voor goudinvesteringen de afgelopen maanden gestegen als gevolg van hogere inflatie en toenemende geopolitieke risico’s rond de Russische invasie van Oekraïne. Sinds begin maart 2022 heeft de goudprijs een hoogtepunt in 19 maanden bereikt van ongeveer $2.039/oz en hij lijkt momenteel te stabiliseren rond $1.800/oz. In de meeste grote economieën heeft de inflatie de hoogste niveaus van tientallen jaren bereikt en centrale banken hebben moeite om de inflatie binnen het streefbereik van 2%-3% te houden, wat de vraag naar de kostbare grondstof verder aanwakkert.

Gewoonlijk helpen deflatoire omstandigheden edelmetaal gerelateerde bedrijven zoals Royal Gold (NASDAQ: RGLD) niet. Nu de Federal Reserve zich ertoe heeft verbonden de geldhoeveelheid aan te scherpen, zullen de acties van deze en andere centrale banken ervoor zorgen dat minder dollars achter meer goederen aanjagen. Deze dynamiek zou de inflatie moeten helpen beheersen, maar het betekent ook dat grondstoffen onder prijsdruk kunnen komen te staan.

Hoewel de inflatie uiteindelijk beheersbaar kan worden dankzij het agressieve beleid van de Fed, behoudt goud zijn aantrekkingskracht in elke politieke omgeving. Als de midterms verkiezingen in de VS ons iets hebben geleerd, is het dat geen enkele partij of ideologie het bredere discours domineert. Daarnaast zijn er de laatste tijd conflicten binnen conflicten ontstaan. Veel Republikeinen zijn bijvoorbeeld de bizarre en onsamenhangende tirades van voormalig president Donald Trump beu.

In wezen ondersteunt dit ecosysteem de RGLD-aandelen. Beleggers kunnen kijken naar de universeel erkende intrinsieke waarde van goud als bescherming tegen mogelijke financiële gevolgen van een verdeelde regering.

De koers van Royal Gold is recent opnieuw gestegen tot boven het niveau van $ 100. Een verdere stijging van de goudprijs kan de koers van dit aandeel vleugels geven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *