Enkele spraakmakende veilingen bij Sotheby’s in 2022

Bij rivaal Sotheby’s is het plaatje wat betreft het veilingjaar 2022 ingewikkelder dan bij Christie’s. De omzet van het bedrijf steeg met 10% ten opzichte van een jaar geleden als gevolg van de eigendomsbelangen in autoveilingmeester RM Sotheby’s en vastgoedveilingmeester Sotheby’s Concierge Auctions.

De verkoop van beeldende kunst en luxe artikelen bedroeg in totaal $6,8 miljard, of een daling van ongeveer 7% ten opzichte van de $7,3 miljard vorig jaar.

Toch profiteerde ook Sotheby’s van de verkoop van spraakmakende collecties, zoals die van de New Yorkse vastgoedontwikkelaar Harry Macklowe en zijn ex-vrouw Linda. Als gevolg van hun vechtscheiding gaf het Hooggerechtshof van de staat New York in 2018 opdracht tot de veiling van de volledige collectie van het voormalige koppel.

Die veiling en vijf andere in een serie met kunst van na 1900 brachten Sotheby’s in mei in slechts vijf dagen tijd 1,1 miljard dollar aan inkomsten op.

Wereldwijde veilinghuizen zijn vanwege hun over het algemeen rijke klantenkring vaak immuun voor de grillen van de wereldeconomie. Maar zoals de pandemie heeft aangetoond, is dat niet altijd het geval.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *