Koers Centerra Gold kan verdubbelen, aandeel biedt een aantrekkelijk dividendrendement

Op zoek naar een interessant goudmijnaandeel? De koers van Centerra Gold kan verdubbelen (wanneer ze teruggaat naar de jaarpiek), terwijl het aandeel een aantrekkelijk dividendrendement biedt. Dit Canadees bedrijf exploiteert, onderzoekt, ontwikkelt en verwerft goud- en kopereigendommen in British Columbia, Canada en Turkije. Op 31 december 2021 had het bedrijf ongeveer 4,9 miljoen ounce aan bewezen en waarschijnlijke goudreserves. De Centerra aandelen worden over-the-counter (OTC) verhandeld in de VS onder de ticker CGAU.

40% van de omzet van het bedrijf wordt toegeschreven aan goud en 30% elk aan koper en molybdeen. Centerra Gold is in onze ogen een van de beste goudaandelen met dividend vanwege het opmerkelijke dividendrendement van 4,25%. Op 7 november kondigde het bedrijf een dividend van C $ 0,07 aan, dat op 2 december werd uitbetaald. Bovendien accepteerde de Toronto Stock Exchange op 11 oktober de kennisgeving van Centerra Gold dat insiders grote pakketten aandelen hebben gekocht.  het afgelopen jaar een

Ondanks de moeilijke economische omstandigheden in de goudsector kon het bedrijf gezonde Q3-resultaten boeken. Het bedrijf rapporteerde een verlies per aandeel van – $ 0,06, vergeleken met – $ 0,08 verwacht. De omzet van $ 179 miljoen kwam neer op een daling van ongeveer 19% op jaarbasis, maar lag met $ 24,05 miljoen boven de marktprognoses.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *