‘De wereld moet zich grote zorgen maken’: de olieprijzen kunnen door het plafond vliegen

Saudi Aramco – ’s werelds grootste olieproducent – heeft een ernstige waarschuwing afgegeven in verband met de extreem lage capaciteit op de oliemarkt.

De wereldoliemarkt blijft krap volgens Saudi Aramco, de grootste olieproducent ter wereld. En dat voorspelt niet veel goeds voor een wereld die nog steeds sterk afhankelijk is van fossiele brandstoffen.

“Vandaag is er een extreem lage reservecapaciteit”, zei Amin Nasser, CEO van Saudi Aramco, tijdens een recente conferentie in Londen. “Als China zich openstelt, de economie wereldwijd begint te verbeteren of de luchtvaartindustrie om meer vliegtuigbrandstof begint te vragen, zal deze reservecapaciteit worden uitgehold.”

Nasser waarschuwt dat de olieprijzen opnieuw snel kunnen stijgen. “Als je die reservecapaciteit uitholt, zou de wereld zich zorgen moeten maken. Er zal geen ruimte zijn om onverwachte gebeurtenissen op te vangen – geen onderbrekingen in de productie, geen onvoorziene gebeurtenissen waar ook ter wereld.”

‘De wereld moet zich grote zorgen maken’: de olieprijzen kunnen door het plafond vliegen. Een vat West Texas Intermediate wordt momenteel aan $ 75 verhandeld, maar dat zou veel sneller dan verwacht weer $ 100 kunnen worden. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *