Juweel gedragen door prinses Diana komt onder de hamer bij Sotheby’s London

Drie dagen voor Kerstmis kondigde Sotheby’s London aan dat haar jaarlijkse Royal and Noble-veiling (6-18 januari), die een eclectische verzameling buitengewone objecten en weelderige erfstukken van aristocratische herkomst omvat met onder meer meubels, keramiek, decoratieve voorwerpen. Topstuk is een sieraad waarvan wordt gezegd dat erg op prijs werd gesteld door prinses Diana: het Attallah-kruis, eigendom van de voormalige groepsdirecteur van Asprey & Garrard, wijlen Naim Attallah CBE.

“Prinses Diana en mijn vader waren vrienden en ik herinner me dat ze hem vaak kwam opzoeken in de historische Garrard-winkel in Regent Street, waar zijn kantoor was, en dat ze verschillende keren om de hanger vroeg – ze hield echt van het stuk” zei Ramsay Attallah, de huidige eigenaar van het kruis.

Het Attallah-kruis, in fleurée-stijl, een stijl die zich onderscheidt zich door bloemrijke ontwerpdetails, is een hanger gemaakt in de jaren 1920 door hofjuwelier Garrard, waar prinses Diana een bijzondere voorliefde voor had. Ze droeg het in oktober 1987, gecombineerd met een jurk van Catherine Walker, om een liefdadigheidsgala ter ondersteuning van Birthright, een liefdadigheidsinstelling die zich inzet voor de bescherming van de mensenrechten tijdens zwangerschap en bevalling.

Het kruis werd in de jaren tachtig gekocht door Naim Attallah CBE van Garrard en door zijn vriendschap met prinses Diana kon hij het haar gedurende een aantal jaren verschillende keren lenen om het tijdens evenementen te dragen. Het is duidelijk dat het kruis alleen door de prinses werd gedragen en dat het na haar dood tot nu toe nooit meer in het openbaar werd gezien.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *