Recordjaar voor Heritage Auctions met $ 1,45 miljard aan verkopen in 40 categorieën

De vraag naar beeldende kunst tegen torenhoge prijzen kan wereldwijd veel aandacht trekken, maar het in Dallas gevestigde Heritage Auctions heeft bewezen dat verzamelobjecten ook zeer begeerd zijn door mensen die geld te besteden hebben.

Heritage heeft dit jaar in totaal voor $ 1,45 miljard verkocht in 40 categorieën, een record dat net boven de meer dan $ 1,4 miljard uit 2021 ligt.

Het totaal van dit jaar zou nog hoger zijn geweest als het veilinghuis de resultaten van een spraakmakende veiling had meegerekend: de verkoop in juni van de Nobelprijs voor de vrede van de Russische journalist Dmitry Moeratov. In een dramatische eenmalige verkoop die werd geopend met een bod van $ 787.500, werd de medaille uiteindelijk verkocht voor $ 103,5 miljoen. Alle opbrengsten gingen naar UNICEF om humanitaire acties op de oorlog in Oekraïne te ondersteunen en Heritage zag bovendien af van commissiekosten.

Het veilinghuis staat al lang bekend om zijn munten- en valutaverkopen – die nog steeds erg belangrijk zijn- maar CEO en mede-oprichter Steve Ivy zei woensdag in een persbericht dat zijn snelle groi tot ‘s werelds toonaangevende veilingmeester voor verzamelobjecten een sterke troef is.

Volgens de release werd $ 1,07 miljard aan Heritage’s geboekt op veilingen, terwijl de rest via privétransacties werd uitgevoerd. Hoewel gevestigd in Dallas, heeft het huis kantoren in de VS en Europa evenals in Hong Kong.

De grootste blikvanger van Heritage van het afgelopen jaar was de verkoop op 28 augustus van een Mickey Mantle-honkbalkaart uit 1952 voor 12,6 miljoen dollar – een resultaat waarvan Heritage zei dat daarmee een sector van de verzamelmarkt opnieuw werd gedefinieerd. Het is de hoogste prijs die ooit is gerealiseerd voor een sport collectible, zei Heritage in een toelichting op de verkoop.

Op dezelfde veiling werd een door Babe Ruth gesigneerde honkbalknuppel uit de periode 1918 tot 1922 verkocht voor $ 1,68 miljoen, wat resulteerde in wat het veilinghuis omschrijft als de meest waardevolle effectief gebruikte knuppel die op een veiling werd verkocht.

Een maand eerder kocht Jim Irsay, eigenaar van de Indianapolis Colts, Muhammad Ali’s World Boxing Council zwaargewicht kampioensriem, die Ali ontving voor zijn overwinning op George Foreman in 1974, voor 6,18 miljoen dollar.

In totaal verkocht Heritage aan sportmemorabilia voor een bedrag van in totaal 157 miljoen dollar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *