Westerse wapens geleverd aan Oekraïne duiken op in Afrika

De Nigeriaanse regering zegt dat de wapens die door het westen aan de Oekraïense regering zijn geleverd zich in de West-Afrikaanse regio beginnen te verspreiden.

Een dringende waarschuwing hieromtrent werd onlangs de wereld ingestuurd door president Muhammadu Buhari zelf. Een officiële verklaring op de website van het bureau van het Nigeriaanse presidentschap zei dat Buhari aandrong op meer waakzaamheid en aanscherping van de veiligheid rond de grenzen, waarbij hij de aandacht vestigde op het toegenomen aantal wapens, munitie en andere wapens afkomstig van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne in het Tsjaadmeerbekken zijn opgedoken.

De uitspraken van Buhari bevestigen het vermoeden dat wapens die bedoeld zijn voor Oekraïense troepen het land in grote aantallen verlaten, precies zoals veel waarnemers vreesden gezien de miljarden dollars aan wapens die in de loop van de negen maanden durende oorlog zijn geleverd.

President Buhari zei: “Helaas dienen de situatie in de Sahel en de voortwoedende oorlog in Oekraïne als belangrijke bronnen van wapens en strijders die de gelederen van de terroristen in de regio rond het Tsjaadmeer komen versterken. Een aanzienlijk deel van de wapens en munitie die wordt aangeschaft voor gebruik in de oorlog in Libië blijft zijn weg vinden naar de regio rond het Tsjaadmeer en andere delen van de Sahel.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *