David Hockney en Andy Warhol in de veiling bij Phillips, ook Banksy is van de partij

Phillips is verheugd om binnenkort 10 jaar Editions-veilingen in Londen te vieren en tevens om de hoogtepunten van de veilingen van januari aan te kondigen. De Evening Sale wordt geleid door David Hockney en Andy Warhol en bevat een selectie werken van hedendaagse Britse kunstenaars Banksy, Cecily Brown, Grayson Perry en Rachel Whiteread, evenals een groep belangrijke moderne werken van Pablo Picasso.

Het rijke aanbod, bestaande uit 310 kavels, wordt gedurende twee dagen aangeboden, in twee sessies, met 102 kavels in de Evening Sale op 18 januari en 208 kavels in de Day Sale op 19 januari. De verkopen zijn nu live online op Phillips.com en de preview-expositie is van 11 tot 18 januari voor het publiek te zien in de galerijen van Phillips op Berkeley Square.

Rebecca Tooby-Desmond, specialist, hoofd verkoop en veilingmeester, zei: “Na het succes van onze Global Editions-veilingen in 2022, die $ 40 miljoen opleverden, het hoogste jaarlijkse totaal in de geschiedenis van het bedrijf, zijn we erg verheugd om de eerste veilingen van 2023 voor te stellen en om het jaar te beginnen met het vieren van een decennium aan Editions-veilingen in Londen. Van David Hockney’s etsen van zijn geliefde teckels tot Andy Warhol’s serie diamantstof Reigning Queens en een verscheidenheid aan Pablo Picasso’s mooiste etsen en linosneden: onze januari-veilingen tonen enkele van de titanen van de 20e en 21e-eeuwse prentkunst en verkennen het brede spectrum van technieken die het verzamelen van speciale edities zo leuk. We kijken ernaar uit bezoekers te verwelkomen op de preview-expositie in Londen, die vanaf 11 januari voor het publiek toegankelijk zal zijn, voorafgaand aan onze veilingen op 18 en 19 januari.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *