Is dit de laatste kans om goud en zilver goedkoop te kopen? En wil Elon Musk inderdaad een zilvermijn kopen?

Nu de markten een zeer volatiel jaar afsluiten, zou dit de laatste kans kunnen zijn om goud en zilver tegen zulke lage prijzen te kopen, zegt de bestsellerauteur van ‘Rich Dad Poor Dad’ Robert Kiyosaki.

De dieptepunten zijn waarschijnlijk bereikt op de goud- en zilvermarkten, met goud dat momenteel wordt verhandeld rond $ 1.800 per ounce en zilver rond $ 24 per ounce.

In 2022 werd goud verhandeld in een brede trading range, met een stijging tot meer dan $2.000 per ounce in de lente en vervolgens een daling tot een dieptepunt van bijna $1.630 per ounce in de herfst.

Zilver boekte de meeste winst in het eerste kwartaal van dit jaar en bereikte $27 per ounce. Daarna was het zes maanden lang het slachtoffer van verkoopdruk en bereikte in september een dieptepunt in 2 jaar van $ 17,50. In het vierde kwartaal begonnen de prijzen aan te trekken toen investeerders begonnen te anticiperen op een ‘pivot’ van de Federal Reserve, zeg maar een wijziging in de rentepolitiek.

Bij het analyseren van de macro-omgeving stelde Kiyosaki aan zijn Twitter-volgers dat de huidige prijsniveaus misschien wel de goedkoopste optie zijn om edelmetalen te kopen voordat de grote rally begint.

“Goud boven de 1800. Zilver boven de 24. Inflatie stijgt. Rentetarieven stijgen. Beurs crasht, waardoor goud en zilver stijgen. Misschien laatste kans om goud en zilver te kopen tegen deze lage prijzen. Wees voorzichtig”, twitterde hij eerder deze week.

Kiyosaki is een groot voorstander van het aanhouden van goud, zilver en Bitcoin in een portefeuille.

Mensen die goud, zilver, Bitcoin bezitten, zullen rijker worden als Fed en de Treasury biljoenen ‘valse dollars’ drukken. Nepgeldspaarders zullen de grootste verliezers zijn. Wees geen verliezer”, zei hij eerder deze maand in een andere tweet.

In een ander bericht aan zijn volgers zei de bestsellerauteur dat het tijd is om de agressieve houding van de Federal Reserve te gebruiken om meer goud, zilver en Bitcoin te kopen.

Kiyosaki ziet zilver stijgen naar $ 100 en vervolgens naar $ 500 in dit decennium, en daarom herinnert hij zijn volgers eraan om regelmatig zilver bij te kopen.

“Aandelen, obligaties, beleggingsfondsen, ETF’s en onroerend goed zullen crashen, dat staat als een paal boven water. Zoals voorspeld zal de middenklasse worden weggevaagd. Zilver blijft 3-5 jaar op $ 20 en stijgt dan naar $ 100 tot $ 500. Iedereen kan zich zilver veroorloven, zelfs arme mensen. Koop nu zilver ”, tweette Kiyosaki in september.

Kiyosaki zei ook dat hij een zilvermijn en zilveren munten bezit, en adviseerde mensen om het fysieke metaal te kopen.

“De zwakte van Elon Musk is zilver. Al zijn bedrijven gebruiken zilver. Hij zal waarschijnlijk zijn eigen zilvermijn kopen. Ik bezit aandelen van zilvermijnen en zilveren munten. Spotprijs zilver is laag. Beleggers klagen over de hoge premies van zilver. Spot laag vanwege prijsmanipulatie. Wees zoals Elon en ik. Betaal de premie’, zei hij eerder deze maand ook op Twitter.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *