Doug Casey: 2023 wordt het jaar van het goud (en van de goudmijnaandelen)

Peter Schiff zei onlangs dat hij zeer optimistisch is over goud in het nieuwe jaar, maar hij is niet de enige. Doug Casey denkt ook dat 2023 het jaar voor goud zal worden.

Goud is niet echt uitgebroken in 2022 en dit ondanks de hooggespannen verwachtingen. Hoewel dit misschien teleurstellend lijkt, gezien het een jaar met veel inflatie was, heeft goud het toch veel beter gedaan dan de meeste andere activaklassen. En dit ondanks tegenwind veroorzaakt door een sterke dollar en een onafgebroken strijd van de Fed tegen de inflatie, gevoerd via hogere rentetarieven.

Schiff waarschuwt dat de meeste beleggers zich niet realiseren dat het spel is veranderd. De economie stort in en de inflatie zal aanhouden. “We zullen in de nabije toekomst in een omgeving met hoge inflatie leven. De rentetarieven gaan niet terug naar nul, maar ze zullen in reële termen nog steeds negatief zijn. In zo’n omgeving voelt het goud zich kiplekker.”

Hij benadrukte ook dat de daling van de dollar in een hogere versnelling zal komen als de Fed stopt met het verhogen van de rente omdat de economie te zwak is en de centrale bank belangrijkere dingen aan haar hoofd heeft dan inflatie.

Dit is bullish voor goud en dat wordt door Casey bevestigd: “Dit wordt het jaar van goud. Wat niet wil zeggen dat het ook geen geweldig jaar zal worden voor andere grondstoffen zoals uranium en olie, maar ik denk dat dit hét jaar voor goud gaat worden. En dus ook voor de goudmijnaandelen.”

 .

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *