Christie’s stelt 6 veelbelovende kunstenaars voor in Londen

Christie’s presenteert Christie’s NEXT x Good Eye Projects, een openbare tentoonstelling van werken van zes getalenteerde kunstenaars, open voor het publiek van 12 tot 20 januari in Christie’s Londen. Voor deze tweede iteratie van Christie’s NEXT, een platform voor het presenteren en ondersteunen van opkomend talent, werkt Christie’s samen met Good Eye Projects.

Good Eye Projects, opgericht in 2022 door Anna Woodward (artiest), Scott Franklin (oprichter, Property Guardian Protection) en Sam Senchal (Collector & Patron), is een nieuw in Londen gevestigd artist residency-programma dat opkomende en beginnende artiesten ondersteunt.

Good Eye Projects biedt zes artiesten gratis studioruimte in Hammersmith, West-Londen, voor een periode van drie maanden, waardoor ze de vrijheid hebben om hun praktijk verder te ontwikkelen als onderdeel van een ondersteunende peer group. Het eerste cohort kunstenaars, Kate Burling, Eva Dixon, Vilte Fuller, Henry Gibbs, Choon Mi Kim en Abi Ola, zal in januari Christie’s St James’s galerijen overnemen en het opkomende, diverse en levendige kunstecosysteem van Londen vertegenwoordigen.

Marie-Claire Thijsen, Christie’s Specialist, Post-War & Contemporary Art: “Met dit tweede hoofdstuk van Christie’s NEXT zijn we verheugd om samen te werken met Good Eye Projects. Good Eye Projects is opgericht in een tijd waarin het voor kunstenaars steeds moeilijker wordt om betaalbare studioruimte te vinden om hun praktijk voort te zetten nadat ze zijn afgestudeerd aan de kunstacademie. Nadat de eerste open oproep ongeveer honderd aanmeldingen had ontvangen, koos Good Eye Projects zes kunstenaars uit die representatief zijn voor het opkomende, diverse en levendige kunstecosysteem van Londen. Christie’s is verheugd om een belangrijk platform te bieden om de carrières van deze volgende generatie kunstenaars te ondersteunen en ook om onze deuren te openen voor de volgende generatie kunstverzamelaars en kunstliefhebbers.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *