Word inflatie pas in 2025 ingetoomd? Goudprijs blijft stijgen, kaap van $ 1.900 komt in het vizier

Beleggers met een grote blootstelling op onze lijst aan goud zullen ongetwijfeld in de handen wrijven, de start in 2023 werd niet gemist. Inmiddels is de kaap van $ 1.900 in het vizier gekomen. Het gele metaal laat zich dus niet pramen om hogere koersen op te zoeken. Dat heeft veel te maken met de inflatie, maar ook met de verwachting dat de rentevoeten in de VS bijna een piek hebben bereikt.

Goud en andere edelmetalen worden al lang beschouwd als een slimme manier om inflatie te bestrijden. Dat komt omdat het op lange termijn de neiging heeft zijn waarde te behouden – en dus ook de koopkracht van de consumenten – ondanks fluctuaties in de dollar.

Zoals Frank Trotter, president van Battle Bank, uitlegt: “Vooruitkijkend naar de rest van 2023, en aangezien de inflatie hoog blijft zou dit een uitstekend moment kunnen zijn om de allocatie aan goud te verhogen. In de loop van de tijd hebben analisten aangetoond dat goud een goede hedge is geweest tegen inflatie.”

De Personal Consumer Expenditures (PCE)-index meet de prijzen die mensen in de VS betalen voor goederen en diensten. In 2022 varieerde de index van 6% tot 7% – ruim boven de historische normen voor het land. Het was ook veel hoger dan het tarief van 2% inflatie dat de Federal Reserve nastreeft.

Volgens experts zal de economie dat doel misschien pas in 2025 bereiken – mogelijk zelfs later – waardoor goud een nog interessantere investering wordt om te overwegen in het nieuwe jaar. “Uit wat we zien bij de recente economische gegevens, in combinatie met de positie van de Fed, is het onwaarschijnlijk dat de economische pijn snel zal verlicht worden. Sterker nog, het zal waarschijnlijk nog erger worden”, zegt Richard Gardner, CEO van financieel technologiebedrijf Modulus wereldwijd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *