Bereid China zich via het hamsteren van grondstoffen voor op oorlog?

Volgens JPMorgan heeft de wereld een tekort heeft aan grondstoffen, maar geldt dat niet voor China. Dit land hamstert grondstoffen aan een hoog tempo, in zoverre dat de vraag wordt gesteld of de Chinezen land zich voorbereiden op oorlog door het op grote schaal inslaan van grondstoffen.

China is sinds 2019 begonnen met het aanleggen van voorraden aan grondstoffen. Het controleert momenteel 80% van de wereldwijde kopervoorraden, 70% van de maïs, 51% van de tarwe. Maar daar stopt het niet mee, ook, 46% van de sojabonen, 70% van de ruwe olie en meer dan 20% van de wereldwijde aluminiumvoorraden zijn in Chinese handen. En nu koopt China op agressieve wijze elke ounce fysiek goud aan dat het in handen kan krijgen. Het is bijna alsof China zich actief voorbereidt op oorlog.

De People’s Bank of China verhoogde haar goudreserves in december met 30 ton, dit volgens gegevens die vorige zaterdag op haar website werden gepubliceerd. Dit volgt op een toevoeging met 32 ton in november, wat de eerste gerapporteerde instroom van het land was sinds september 2019. Daarvoor was de laatste eerder bekendgemaakte stijging in oktober 2016. De recente officiële aankopen brengen de voorraden van het land op een totaal van 2.010 ton.

Zoals vorige maand gemeld, bereikten de aankopen van edelmetaal door centrale banken een record in het derde kwartaal van vorig jaar met bijna 400 ton, waarvan slechts een kwart naar openbaar geïdentificeerde instellingen ging, dit volgens het rapport dean de World Gold Council. Sindsdien bevestigt de onthulling door China van zijn goudaankopen dat de identiteit van de niet langer mysterieuze koper bekend is. Maar niet alleen China kiest voor goud, ook in Rusland heeft het goudbezit bijna het hoogste punt ooit bereikt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *