Haute couture bij Christie’s

Tijdens Paris Fashion Week stelt Christie’s 115 mooiste Haute Couture-stukken uit de V.W.S. Collectie – Van Beijing tot Versailles voor, in een spannende online verkoop die plaatsvindt van 11 tot 25 januari. Eerder, in december 2022, bood Christie’s uit dezelfde collectie een reeks uitstekende decoratieve kunstobjecten aan voor een totaalbedrag van € 10,2 miljoen.

Bovendien zijn twee modestukken uit deze collectie aangeboden in The Exceptional Sale in Parijs, waarmee Chanel en Karl Lagerfeld nieuwe wereldrecords vestigden. Naast ontwerpers zoals Yves Saint Laurent en Karl Lagerfeld zullen andere grote couturiers uit de 20e eeuw worden gepresenteerd: Christian Lacroix, Christian Dior, Hubert de Givenchy, Jean-Louis Scherrer, Valentino, enz.

De collectie presenteert voornamelijk stukken uit de jaren 70, 80 en jaren 90, die de uitzonderlijke knowhow, creativiteit en glorie van Haute Couture benadrukken. Verzamelaars en liefhebbers van haute couture zullen enthousiast zijn over de diversiteit van de stukken in deze online verkoop, waaronder cocktailjurken, jurken voor overdag, avondoutfits, geborduurde kledingstukken, rok- of broekpakken… en ook over de uitzonderlijke verscheidenheid aan materialen, stijlen en ontwerpers.

Schattingen lopen uiteen van € 400 tot € 4.000 en 5% van de opbrengst van de verkoop zal worden gedoneerd aan het Arts Décoratifs Museum in Parijs. Deze 115 modestukken, boordevol ontdekkingen, kleuren, elegantie en dramatiek, worden gepresenteerd in een speciale setting, gecreëerd door Aline Asmar d’Amman, architect en oprichter van de studio Culture in Architecture.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *