American Paintings bij Christie’s New York

Christie’s organiseert een veiling van American Paintings op 19 januari in Christie’s Rockefeller Center: From Peale to Peto: American Masters from the Pollack Collection en 19th Century American Art. Deze twee live veilingen maken deel uit van de Americana Week, die loopt van 18-20 januari.

Bij de verkoop komen twee opmerkelijke collecties onder de hamer: eigendom uit de May Family Collection en eigendom van een zuidelijk landgoed. De May Family Collection bevat belangrijke werken van Martin Johnson Heade, Alfred Jacob Miller en Alfred Thompson Bricher. De collectie die eigendom is van een zuidelijk landgoed bevat belangrijke werken van William Merritt Chase en William J. McCloskey.

De veiling bevat ook een belangrijke Winslow Homer van de Adirondacks; historische westerse kunst door Frederic Remington en Albert Bierstadt; een belangrijk schilderij van J.G. Bruin; en belangrijke werken van Thomas Moran, James McNeil Whistler en Charles Ethan Porter.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *