Zeldzame oude Romeinse munt onder de hamer bij Goldberg Auctioneers

Goldberg Auctioneers biedt verzamelaars een geweldige kans om een uiterst zeldzame Romeinse munt te verwerven die is gecertificeerd door Numismatic Guaranty Company (NGC®). Online bieden kan op de Goldberg’s The New York Sale, die zal worden gehouden van 10-12 januari 2023.

Een van de hoogtepunten van de veiling is een Roman Imperatorial Q. Labienus, 40-39 BC Gold Aureus graded NGC Ancients Ch AU, 5/5 Strike, 2/5 Surface (Auction 57, Lot 145). Op de voorzijde van de meer dan 2000 jaar oude gouden munt staat Quintus Labienus Parthicus. Deze Romeinse generaal sloot zich in 40 voor Christus aan bij de Parthen om te proberen land in het oosten te veroveren, dit vlak voor zijn dood een jaar later. Deze munt heeft een geschatte waarde van $ 500.000.

Twee oude rariteiten die elk voor honderdduizenden dollars zullen verkopen, passeren deze maand het veilingblok. NGC Ancients heeft ze allebei gecertificeerd: deze gouden munt uitgegeven door een bondgenoot van Brutus en een indrukwekkend groot gouden medaillon uitgegeven door de Romeinse keizer Diocletianus.

Het unieke medaillon dat meer dan 1700 jaar geleden werd geslagen voor de Romeinse keizer Diocletianus, is een van de meer dan 150 munten en medailles uit de oudheid en de wereld, gecertificeerd door Numismatic Guaranty Company™ (NGC®) die aanwezig zijn op een veiling van de klassieke numismatische groep (CNG).

De voorzijde toont Diocletianus, die vele hervormingen doorvoerde om het oude Rome te verdedigen tegen een barbaarse invasie, terwijl de achterzijde Jupiter toont, de belangrijkste Romeinse god.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *