NGC-gecertificeerde Russische rariteiten in de schijnwerpers in Stack’s Bowers Sale

Twee beroemde Russische munten zullen naar verwachting ver in de zes cijfers worden afgehamerd tijdens de januari-veiling bij Goldberg Auctioneers.

Het betreft twee van de grootste zeldzaamheden in de Russische numismatiek die werden gecertificeerd door Numismatic Guaranty Company™ (NGC®) en die worden aangeboden door Stack’s Bowers. Er wordt geboden op de NYINC World Coins-veiling, die is verdeeld in sessies B, D en E en die zal plaatsvinden van 14-13 januari 2023.

De topmunt in de veiling is een Russische keizerlijke familie uit 1835 van 1,5 roebel met een NGC MS 63-classificatie en een stamboom die reikt tot de Sigma Collection (Session D, lot 22212). Deze munt heeft een schatting van $ 400.000 tot $ 600.000 gekregen. De voorzijde toont het blote hoofd van keizer Nicolaas I, terwijl de achterzijde zijn vrouw, Alexandra Feodorovna, en hun kinderen toont: kroonprins Aleksandr Nikolajevitsj, groothertoginnen Maria Nikolajevna, Olga Nikolajevna, Alexandra Nikolajevna en groothertogen Konstantin Nikolajevitsj, Nikolai Nikolajevitsj, en Michail Nikolajevitsj. Het ontwerp is een van de beroemdste in de Russische numismatiek en deze uit de muntslag van 1835 behoren tot de meest schaarse.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *