Onbekende werken onder de hamer tijdens Important Americana bij Christie’s

Christie’s pakt uit met Important Americana aan, een live verkoop die plaatsvindt in Christie’s Rockefeller Center op 20 januari 2023. De blikvanger van Christie’s Americana Week bevat een aantal werken die voorafgaand aan deze verkoop onbekend waren in de veilingwereld, waaronder: een niet eerder gepubliceerd portret van George Washington door de toonaangevende kunstenaar uit de begindagen van de Verenigde Staten van Amerika, Gilbert Stuart; een klok uit 1792 gemaakt door de Dominy ambachtslieden in East Hampton, New York, momenteel in eigendom van afstammelingen van de oorspronkelijke eigenaar en een prachtige Newport Queen Anne kaptafel.

De verkoop bevat een sterk aanbod in een grote verscheidenheid aan categorieën. Bij het meubilair zijn een prachtige Salem hoge kist de moeite van het vermelden waar; evenals een paar Newport-stoelen van de gevierde meubelmaker John Townsend; een gedurfde kaarttafel uit New York; en een meesterlijk gesneden Philadelphia-kaartentafel. De sectie volkskunst is sterk vertegenwoordigd via portretten uit New England met werken van enkele van de meest gerenommeerde kunstenaars in het genre, zoals The Beardsley Limner, John Brewster jr., Ammi Phillips en Sturtevant Hamblin.

De pracht in kleur en vorm van Amerikaanse volkskunst is ook te zien in een kleurrijke kameelcarrouselfiguur, een gebeeldhouwde adelaar van Wilhelm Schimmel en een dramatisch geposeerde Liberty-windwijzer.

 

De Amerikaanse zilverafdeling van dit seizoen bevat prachtig gejaagde werken van illustere Amerikaanse firma’s zoals Tiffany & Co. Er komt ook een uiterst zeldzame groep koloniaal en federaal goud onder de hamer, waaronder een ring van Myer Myers, een handvat van een stok gemaakt voor Andrew Jackson en vijf gouden en geëmailleerde exemplaren van de Orde van de adelaars van Cincinnati. Ten slotte is er een samengestelde selectie van Chinese export, met op de eerste plaats een paar enorme soldatenvazen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *