Europese kunst Deel I bij Sotheby’s op 27 januari in New York

Sotheby’s presenteert op 27 januari in New York de European Art Sale tijdens de Masters Week. Een belangrijk schilderij van Sir Lawrence Alma-Tadema, in een door de kunstenaar ontworpen lijst, een volledig naakt van Anders Zorn en een scène met meerdere figuren in Sainte-Adresse van Alfred Stevens zijn de blikvangers op de verkoop, die ook een uitzonderlijke groep van Barbizon-schilderijen uit een privécollectie in New York.

Deze gedistingeerde selectie schilderijen uit een privécollectie in New York omvat namelijk belangrijke Barbizon-landschappen van Jean-Baptiste-Camille Corot, Charles François Daubigny, Narcisse Virgile Diaz de la Peña en Théodore Rousseau, evenals een intiem geschaald bostafereel van Camille Pissarro.

De belle époque, die zich uitstrekte over de jaren tussen het einde van het Tweede Keizerrijk van Frankrijk (1852-1870) en het begin van de Eerste Wereldoorlog (1914), was een tijdperk dat werd gekenmerkt door groeiende economische welvaart, snelle stedelijke ontwikkeling en toegenomen sociale mobiliteit in steden in heel Europa. en de Verenigde Staten. Een centrum voor beeldende kunst, winkelen en theater, evenals de internationale modehoofdstad, Parijs was ook de plek waar ’s werelds beroemdheden en literatoren samenkwamen om te zien en gezien te worden. Kunstenaars als Alfred Stevens, Giovanni Boldini, Victor Gabriel Gilbert, Laureano Barrau Buño, Henri Gervex en Paul-César Helleu legden de iconische plaatsen en beroemde persoonlijkheden van het tijdperk vast; ze schilderden onder meer boulevards, luidruchtige cafés, openbare tuinen en galerijen in het Louvre. Ook deze kunstenaars zijn vertegenwoordigd op deze veiling.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *