Remastered: Old Masters from the Collection of J.E. Safra bij Christie’s

Christie’s kondigde voor 25 januari de belangrijkste veiling is van de Classic onder de titel Remastered: Old Masters from the Collection of J.E. Safra. Met een eclectische en verfijnde smaak heeft de financier en investeerder J.E. Safra oog voor elegante en uitbundige schoonheid.

Zijn gekoesterde werken variëren van luxueuze Hollandse stillevens uit de Gouden Eeuw over donkere barokke portretten tot sublieme romantische landschappen. Deze verkoop omvat vier eeuwen artistieke uitmuntendheid en wordt geheel zonder voorbehoud aangeboden, wat een fantastische kans biedt om prachtige schilderijen van oude meesters te verwerven tegen meer toegankelijke prijzen.

Kenmerkend voor het verfijnde oog van de verzamelaar die ze verzamelde, omvatten deze werken schilderijen uit het vroege noorden van meesters als Joos van Cleve, caravaggistische afbeeldingen van kunstenaars als Pietro Paolini, landschappen van J.M.W. Turner, en 19e-eeuwse stukken van kunstenaars, waaronder Gustave Courbet.

François de Poortere, Head of Old Master Paintings bij Christie’s, merkt op: “Het is een hele eer om zo’n sterke selectie van de J.E. Safra-collectie onder de hamer te krijgen. De passie van de heer Safra werd gevoed door een buitengewone nieuwsgierigheid op zoveel verschillende verzamelgebieden, zoals schilderijen van oude meesters, tekeningen van oude meesters, boeken, Britse aquarellen en schilderijen uit de 19e eeuw. Elke school wordt vertegenwoordigd door opmerkelijke voorbeelden. De Safra-collectie behoort tot de mooiste en meest diverse assemblages van schilderijen van oude meesters die in de recente geschiedenis op de markt zijn gekomen, en de hele verkoop wordt zonder voorbehoud aangeboden.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *