Zeg dat Jamie Dimon het heeft gezegd: cryptovaluta’s zijn nutteloos speelgoed (en bovendien ook nog eens gevaarlijk)

Jamie Dimon, CEO van de Amerikaanse bankgigant JPMorgan, die al lang sceptisch staat tegenover cryptovaluta’s, heeft zijn afkeer van gedecentraliseerde digitale activa nog verdubbeld door crypto’s te vergelijken met nutteloos speelgoed.

In een interview met CNBC’s “Squawk Box” verwees Dimon naar crypto’s als een complete sideshow en zei dat de zender er te veel tijd aan besteedt. Het is volgens hem beter om een grote bocht om deze materie heen te maken.

“Cryptovaluta’s die er niets toe doen, ik begrijp niet waarom mensen tijd besteden aan deze overbodige speeltjes”, zei hij, eraan toevoegend dat JPMorgan niet eens zeker weet of Bitcoin een echte markt is. Het zou wel eens kunnen dat ook deze markt in scene is gezet.

“Crypto-tokens zijn compleet overbodige dingen”, zei hij, eraan toevoegend dat ze compleet gehypt zijn.

Dimon waarschuwde de beleggers wereldwijd en wees er ook op dat er bij de handel in Bitcoin ten minste $ 20 tot $ 30 miljard aan ransomware betrokken was en zei dat de bekendste cryptocurrency wordt geplaagd door andere corruptieproblemen zoals het witwassen van geld, financiering van terrorisme, belastingontwijking en sekshandel.

“Waarom laten we dit soort dingen gebeuren?” vroeg hij zich af. “Ik denk dat de regelgevers die de banken in de gaten houden, zich misschien wat meer op crypto zouden moeten concentreren.”

Dimon is al lang een uitgesproken criticus van cryptocurrencies en verwees eerder naar de digitale tokens als een gedecentraliseerd Ponzi-schema dat “gevaarlijk en “voor niemand goed is.

De chef van JPMorgan, die weigert om naar crypto-activa te verwijzen als “valuta’s”, zei in oktober vorig jaar dat Bitcoin “waardeloos” was. Op dat moment naderde de waarde een recordhoogte.

Terwijl hij zijn afkeer van cryptocurrencies verdubbelde, verdedigde Dimon de blockchain-technologie die ten grondslag ligt aan het gebruik ervan en zei dat zijn mening over crypto’s niet betekent dat blockchain niet echt is.

JPMorgan, en Dimon zelf steunen al lang de blockchain-technologie, waarbij de bank de eerste in Amerika was die een digitale munt creëerde en met succes testte. Het betrof een munt die een fiat-valuta vertegenwoordigt, in dit geval de Amerikaanse dollar. De JPM Coin, mogelijk gemaakt door Blockchain, wordt door de bank gebruikt om intraday repo-overeenkomsten uit te voeren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *