Hedge fonds beheerder Andurand: volledige heropening van de Chinese economie kan olieprijs boven de $140 per vat doen stijgen.

Volgens hedge fonds beheerder Andurand onderschat de markt de verwachte omvang van de toename van de vraag naar ruwe olie. Andurand merkte op dat de vraag naar olie enigszins beperkt zal worden door een sterke groei in de EV-sector, op de weg verschijnen steeds meer elektrische wagens.

De prijs van ruwe olie zou dit jaar kunnen oplopen tot boven $ 140 per vat als de Chinese economie volledig heropent, zei hedge fonds manager Pierre Andurand onlangs in een interview.

Andurand ziet de mogelijkheid dat de vraag naar ruwe olie dit jaar met meer dan 4 miljoen vaten per dag zal toenemen, een stijging van 4% ten opzichte van vorig jaar. Dit overtreft ruimschoots de groei van de vraag die voor 2023 door andere voorspellers van de oliemarkt wordt verwmacht.

“Ik denk dat de olieprijs met meer dan $ 140 per vat zal stijgen zodra Azië volledig heropent, ervan uitgaande dat er geen lockdowns meer zullen zijn”, zei Andurand, eraan toevoegend dat de markt de omvang van de vraagimpuls die dit zal meebrengen onderschat.

De voorspelling van Andurand druist in tegen de trend dit jaar tot dusver merkbaar was op de oliemarkt. Tijdens de eerste week van het jaar kelderden de prijzen van ruwe olie met 9% in de eerste twee handelsdagen in wat de slechtste start van een jaar was sinds 1991.

Vorige week zei Andurand in een tweet dat de vraag naar olie dit jaar met 3 tot 4 miljoen vaten per dag zou kunnen toenemen, geholpen door de omschakeling van aardgas naar olie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *