The Wolf Family Collection: The Spirit of America binnenkort bij Sotheby’s

Erving en Joyce (Joy) Wolf waren pioniers in alle aspecten van het leven en hun opmerkelijke reizen, beginnend met hun opvoeding op een luchtmachtbasis in Wyoming en daarna in Brooklyn, belichamen in veel opzichten de romantische idealen van de American Dream. Ze bouwden de Wolf Land Company en Inexco Oil Company van de grond af tegen de achtergrond van het Amerikaanse Westen.

Een van de leidende principes die hun zeven decennia huwelijk bepaalden, was de gedeelde passie en liefde van de Wolfs voor Amerikaanse kunst en objecten. Een spiegel van hun onverzadigbare nieuwsgierigheid, brede interesses en decennialange vriendschappen binnen de kunstgemeenschap is de enorme collectie die de Wolf’s Fifth Avenue-residentie vulde en die uniek is in zijn overtreffende trap kwaliteit en ongeëvenaarde diepte.

Het huis met de meer dan 1.000 individuele werken die de zorgvuldig samengestelde ruimtes sierden, belichten de kamers van het huis elk een andere stijl en tijdsperiode, terwijl ze een unieke harmonie creëren die ze allemaal met elkaar verbindt en de grootsheid en authenticiteit van museumstijlkamers oproept. Het huis straalt een moeiteloze stijl uit die een bewijs is van het natuurlijke vermogen van Erving en Joy om met hun collectie te leven en deze te verzorgen, van schilderijen versierd met de meest elegant uitgesneden lijsten tot werken op papier die bewaard zijn gebleven tot hun hoogste integriteit tot voortreffelijk keramiek dat overal in de woning is geplaatst .

De Wolf Family Collection bestaat uit een opmerkelijk breed scala aan uitzonderlijke werken van fijne en decoratieve kunst, met buitengewone voorbeelden van schilderijen en aquarellen, beeldhouwkunst, vroege Amerikaanse meubels, zilver, Chinees exportporselein, design en sieraden. In zijn indrukwekkende totaliteit belichaamt de collectie de geest van Amerikaans kunstenaarschap, design en vakmanschap, verspreid over de 18e tot en met de 20e eeuw. Elke unieke ruimte in het Wolf-huis zorgt voor een natuurlijke verbinding tussen schilderijen en objecten die een intiem venster bieden op de Amerikaanse geschiedenis, van het koloniale tijdperk tot de Arts & Crafts-beweging tot de avant-gardekunstenaars van de Stieglitz Circle in de vroege 20e eeuw. eeuw.

The Wolf Family Collection, die naar schatting meer dan $ 50 miljoen zal opleveren, zal begin april worden aangeboden bij Sotheby’s New York tijdens een historische reeks van verkopen door één eigenaar, die samen een van de grootste en belangrijkste privéverkopen vormen van collecties Amerikaanse kunst die ooit onder de hamer zijn gekomen.

De verkoop wordt gestart met een avondveiling, The Spirit of America, met een selectie van de topmeesterwerken van de collectie op het gebied van beeldende kunst, beeldhouwkunst, meubels, Chinees exportporselein, zilver en 20e-eeuws design. The Spirit of America zal de eerste verkoop in zijn soort zijn waarbij meesterwerken uit deze diverse verzamelgebieden in één veiling worden gepresenteerd, gevolgd door een reeks live en online verkopen die zijn samengesteld om de verhalen en dialogen in de collectie weer te geven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *