Collectie André Leon Talley onder de hamer bij Christie’s

Christie’s presenteert de collectie van de legendarische moderedacteur André Leon Talley, die vanaf 27 januari in een reeks live en online veilingen zal worden verkocht. Als eerste zwarte man die de titel Creative Director van American Vogue droeg, genoot Talley een ijzersterke status in de mode-industrie.

Zijn passie voor schoonheid en stijl, gecombineerd met zijn scherpzinnige intelligentie, brachten hem ertoe een uitgebreide collectie te verzamelen, waaronder haute couture, handtassen en sieraden. Meneer Talley verzamelde prachtige voorwerpen die mode, beeldende kunst, literatuur en interieurdesign combineerden. Als geheel is de collectie doordrenkt met zowel glamour als de intellectuele nieuwsgierigheid van de heer Talley, die zijn decennialange relaties met iconische ontwerpers weerspiegelt, waaronder veel kavels die hem werden geschonken door Karl Lagerfeld, Miuccia Prada, Ralph Rucci en meer.

De collectie van André Leon Talley viert sleutelmomenten van de laatste 50 jaar modegeschiedenis. De collectie put uit vele invloeden, met name de liefde van meneer Talley voor zijn grootmoeder en waardering voor de iconische Amerikaanse Vogue-redacteuren Diana Vreeland en Anna Wintour.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *