Instorten van Grayscale Bitcoin Trust kan Bitcoin in vieze papieren brengen

Terwijl de SEC cryptobedrijven Genesis en Gemini aanklaagt en Binance steeds meer onder de loep wordt genomen vanwege het gebrek aan transparantie, kan Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) onder toenemende druk komen te staan. In het geval dat Grayscale instort, zou dit volgens Scott Melker, gastheer van de podcast The Wolf of All Streets en een bekende cryptohandelaar, een massale verkoopgolf bij Bitcoin kunnen uitlokken.

Hij blijft echter relatief optimistisch dat bedrijven als Valkyrie Grayscale zouden kunnen overnemen en efficiënter zouden kunnen runnen.

“Het echte probleem voor de cryptomarkt, en dan met name de Bitcoin-markt, is dat besmetting zich verspreidt naar Grayscale en GBTC,” zei hij. “Ik denk niet dat dat gaat gebeuren maar in het geval dat toch bijvoorbeeld GBTC moet worden geliquideerd, zouden we een massale verkoop van Bitcoins kunnen beleven.”

Vorig jaar was een bearish jaar voor cryptocurrencies, waarbij de totale crypto-marktkapitalisatie daalde van $ 2 biljoen naar $ 800 miljard, dit volgens cijfers verstrekt door CoinMarketCap. Melker voorspelde dat er in 2023 veel zijwaartse handel op cryptomarkten zou zijn, hij vreest dat er (nog) geen klare wijn zal worden geschonken.

“Ik verwacht dat we meer zijwaartse bewegingen zullen zien, maar dat het beeld uiteindelijk onduidelijk zal blijven,” zei hij. “Ik verwacht niet dat de koers van Bitcoin fors omhoog zal schieten zolang de Fed haar agressieve toon blijft aanhouden en we in het duister tasten over wat er op de andere financiële markten gebeurt.”

Vorig jaar werd gekenmerkt door het faillissement van een aantal opmerkelijke cryptobedrijven, waaronder Celsius, BlockFi en FTX. De voormalige CEO van FTX, Sam Bankman-Fried (SBF), riskeert momenteel gevangenisstraf wegens marktmanipulatie.

Melker zei dat hoewel verdere mislukkingen van crypto-uitwisselingen mogelijk zijn, dit op de lange termijn geen invloed zal hebben op crypto.

“Nadat we Celsius, Voyager, BlockFi, Three Arrows Capital en LUNA allemaal zagen instorten, zeiden mensen dat als we nog een grote instorting krijgen, het cryptoverhaal voorbij zou zijn”, merkte hij op. “En er was uiteindelijk niets groters dan de FTX ineenstorting en wat gebeurde er? De prijs van Bitcoin stortte eerst tin maar handelt nu boven het niveau vóór het FTX-debacle. Wat eens te meer bewijst dat alles relatief is”

Melker voegde eraan toe: “Als mensen me beginnen te vertellen dat een actief, ongeacht wat het is, naar nul gaat, en me irrationele redenen beginnen te geven, betekent dat meestal dat het tijd is om te kopen.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *