Goudprijs heeft kaap van $ 1.950 in het vizier

Terwijl goud in de meeste valuta’s stijgt, beginnen de analisten ook recordhoogtes in de Amerikaanse dollar te voorspellen.

“Een significante wereldwijde macro-economische reset en een eventuele ‘pivot’ (ommekeer in de monetaire politiek) van de Federal Reserve is positief voor de edelmetalen, zodat het goud beter kan presteren dan de meeste grondstoffen”, zei Mike McGlone, senior macrostrateeg van Bloomberg Intelligence. “Goud lijkt rijp om zijn bullmarkt te hervatten.”

McGlone voegde eraan toe dat zodra goud het niveau van $ 2.000 per ounce overschrijdt, het misschien nooit meer terugkijkt.

Goud geprijsd in Amerikaanse dollars beleeft zijn beste januari sinds 2012, handelend in de buurt van de hoogste niveaus in negen maanden met een stijging van meer dan 6% year-to-date. Vanmorgen werd er gehandeld in de futures aan $ 1.948,20 per troy ounce.

“Het edelmetaal blijft het dit jaar goed doen met vijf opeenvolgende wekelijkse winsten en zou hoger kunnen stijgen als de fundamentele drijfveren onder de markt ongewijzigd blijven”, aldus FXTM senior research analist Lukman Otunuga. “De goudstieren blijven vertrouwen putten uit de vrees voor een recessie in de VS en de verwachtingen rond een minder agressieve Federal Reserve.”

Citic Securities, de grootste beursgenoteerde beursvennootschap van China, zei in een vorige week gepubliceerd rapport dat goud dit jaar recordhoogtes zal bereiken, daarbij verwijzend naar de goudaankopen van de centrale banken als een van de meest betrouwbare bullish signalen.

“Aankopen door wereldwijde centrale banken zijn een van de meest betrouwbare indicatoren die wijzen op stijgingen van de edelmetaalprijzen”, zegt Ao Chong, een analist bij Citic Securities in Beijing. “Goudprijzen zullen naar verwachting hun momentum behouden en zullen worden ondersteund door afnemende verwachtingen over de renteverhogingen van de Fed, het blijven duren van de geopolitieke conflicten en van de economische recessie.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *