Hedendaagse kunst van 1950 tot nu bij Phillips

In februari zal de New York Editions-veiling van Phillips meer dan 140  werken hedendaagse kunst bevatten, van de jaren 1950 tot nu. Te zien van 6 – 15 februari op 432 Park Avenue vindt de verkoop plaats op 15 februari in twee sessies, de eerste begint om 10.00 uur en de tweede om 14.00 uur.

Hoogtepunten van de verkoop zijn Ascent, Olympic, Leeches en Liberty, de set van vier After Jean-Michel Basquiat-zeefdrukken, Banksy’s Banksquiat en een groep van 22 vroege werken op papier van Andy Warhol. De verkoop omvat ook extra werken op papier van Dorothea Rockburne, mixed-media collages van Michael Heizer en edities van onder andere Keith Haring, Alex Katz, Robert Longo, Dieter Roth, Ed Ruscha en Kara Walker.

Cary Leibowitz en Kelly Troester, Worldwide Co-Heads of Editions en Deputy Chairpersons, Americas, leggen uit: “Na een recordjaar in 2022 en een prachtige veiling ter ere van het 10-jarig jubileum vorige week in Londen, is het Editions-team van Phillips verheugd om van de verkoop in 2023 in New York op te starten met een kwalitatief sterk aanbod aan Contemporary Editions en Works on Paper. Van totebags tot Twomblys, van Lichtensteins tot lightboxes, de verkoop in februari heeft veel te bieden en omvat alle denkbare printmedia. Verzamelaars kunnen genieten van werken van elke omvang en worden aangemoedigd om Robert Gobers Brokeback Mountain-kaartjesstrookje van dichterbij te bekijken of een stap terug te doen om Robert Rauschenbergs monumentale, sculpturale meerdere Sling-Shots Lit #4 te bekijken en zich door de stralende kleuren hiervan te laten overspoelen.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *