Smokkel van eieren begint groot probleem te worden in de VS

Nu de eierprijzen met 59,9% op jaarbasis zijn gestegen, neemt ook het aantal pogingen toe om ze over de Amerikaans-Mexicaanse grens te smokkelen.

“Er is een grote toename geweest in de gesmokkelde hoeveelheden voedingsproducten, zoals rauwe eieren en rauw gevogelte, meegebracht door reizigers uit Mexico. We willen die reizigers eraan herinneren dat de federale landbouwregelgeving van kracht blijft en dat invoer van deze producen dus gereglementeerd is”, zei Jennifer De La O, CBP Director of Field Operations in San Diego, in een recent persbericht.

Roger Maier, een U.S. Customs and Border Protection Public Affairs Specialist in El Paso, Texas, vertelde Yahoo Finance dat hij een dramatische toename heeft gezien van mensen die eieren proberen over te smokkelen van Juarez naar El Paso, omdat ze in Mexico aanzienlijk goedkoper zijn dan in de Verenigde Staten. .”

Alleen al in het oversteekgebied van El Paso meldde het bureau dat het aantal inbeslagnames van eieren en pluimvee met 108% is gestegen van 1 oktober tot 31 december van vorig jaar.

Volgens de federale wetgeving is het reizigers verboden om bepaalde landbouwproducten, waaronder eieren en kippen, naar de VS te brengen, omdat ze plantenplagen en vreemde dierziekten kunnen overbrengen.

Maier zei dat reizigers de eieren voor het grootste deel gewoon aangeven tijdens de primaire grensinspectie, waarna ze door ambtenaren worden in beslag genomen en vernietigd, meestal zonder boete. “Meestal verbergen mensen die producten niet eens”, benadrukte hij.

Maar wie zijn meegebrachte kippen of eieren niet aangeeft, riskeert een boete. “Wanneer dat gebeurt, worden de eieren in beslag genomen en krijgt het individu een civielrechtelijke boete van $ 300 opgelegd. Straffen kunnen hoger zijn voor recidivisten of hoeveelheden geïmporteerde goederen van commerciële afmetingen,” zei hij. De smokkel van eieren en pluimvee is uiteraard een exponent van de gestegen voedselprijzen, die de inflatie een handje toesteken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *