B2Gold Corporation rukt op de beurs op

Volgens een rapport van S&P Global is het sentiment tegenover goudinvesteringen de afgelopen maanden gestegen als gevolg van hogere inflatie en toenemende geopolitieke risico’s rond de Russische invasie van Oekraïne. Begin maart 2022 heeft de goudprijs een hoogtepunt in 19 maanden bereikt van ongeveer $2.039/oz. In de meeste grote economieën heeft de inflatie inmiddels de hoogste niveaus van tientallen jaren bereikt en centrale banken hebben moeite om de inflatie binnen het streefbereik van 2%-3% te houden, wat de vraag naar de kostbare grondstof verder aanwakkert.

Daar profiteren ook de goudmijnaandelen van. Vandaag stellen we er eentje voor dat de afgelopen weken goed op koers lag op de beurs van Wall Street. B2Gold Corp. (NYSE:BTG) opereert als goudproducent met drie mijnen in Mali, de Filippijnen en Namibië. Op 2 november kondigden B2Gold Corp en AngloGold Ashanti dat ze hun Gramalote-goudproject van $ 925 miljoen in Colombia voor het einde van het jaar te koop zouden aanbieden. Meer nieuws daarover is voorlopig nog niet binnengelopen.

Het aandeel is momenteel populair bij speculatief ingestelde beleggers.

Aan het einde van het derde kwartaal van 2022 hadden 16 hedgefondsen in de database van Insider Monkey aandelen ter waarde van $ 187,5 miljoen in B2Gold Corp. (NYSE: BTG), vergeleken met 15 in het voorgaande kwartaal ter waarde van $ 220,2 miljoen.

B2Gold Corp. BTG berekende zijn totale geconsolideerde goudproductie voor het vierde kwartaal van 2022 op 367.870 ounces, inclusief 15.101 ounce toewijsbare productie van Caliber Mining Corp. Dit in vergelijking met de totale geconsolideerde goudproductie in het vierde kwartaal van 2021 van 304.897 ounces.

De geconsolideerde goudinkomsten in het vierde kwartaal van 2022 bedroegen $ 592 miljoen, een stijging van 12% op jaarbasis. In het kwartaal verkocht het bedrijf 339.355 ounces tegen een gemiddelde gerealiseerde goudprijs van $ 1.746 per ounce. Met de goudprijs in de lift, voelt ook de koers van B2Gold Corporation op de beurs de wind in de vleugels blazen. Een aandeel dat de moeite van het volgen waard is!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *