Foto’s van Peter C. Bunnell bij Phillips onder de hamer

Phillips kondigt aan dat meer foto’s uit de collectie van de baanbrekende curator, geleerde en leraar Peter C. Bunnell zullen worden aangeboden in The Eye That Shapes, een online veiling die open is voor bieden van 25 januari tot 1 februari. Alle kavels worden zonder voorbehoud verkocht en de veiling is gedurende de online veiling te zien op 432 Park Avenue in New York.

The Eye that Shapes is de tweede in een reeks veilingen gewijd aan de collectie van Peter C. Bunnell, waarvan de eerste plaatsvond in oktober 2022. De opbrengst van de verkoop zal worden verdeeld over zes instellingen waarmee Bunnell verbonden was: Rochester Institute of Technology, Ohio University, Yale University, The George Eastman Museum, The Museum of Modern Art en Princeton University Art Museum—om schenkingen te doen ter ondersteuning van de studie van fotografische geschiedenis.

In de loop van een lange carrière bij The Museum of Modern Art en Princeton University bouwde Bunnell een opmerkelijke collectie op die zijn uitgebreide en diepgaande kennis van fotografie weerspiegelt. Begonnen in de jaren 1950, voordat fotogalerijen en dealers gemeengoed waren, bevat de collectie enkele opmerkelijke zeldzaamheden van zijn leraar en mentor Minor White, zijn vriend Jerry Uelsmann, Harry Callahan, Barbara Morgan, W. Eugene Smith, Henri Cartier-Bresson en vele anderen. andere fotografen die zijn leven of zijn gevoeligheid op een ingrijpende manier raakten. Het is een zeer persoonlijke collectie die is samengesteld met een gevoel van vreugde en nieuwsgierigheid en die zowel iconen als minder bekende juweeltjes uit de geschiedenis van de fotografie bevat.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *