Beleggen in goud of in zilver? Hier zijn vier factoren waar rekening mee moet worden gehouden

In een oordeelkundig samengestelde beleggingsportefeuille moet 5 tot 10% zijn voorbehouden voor goud en/of zilver. Idealiter wordt voor beide edelmetalen een plaatsje voorbehouden. Maar wat krijgt eigenlijk de voorkeur: goud of zilver? Volgende argumenten kunnen u misschien overtuigen:

Hier zijn vier factoren waarmee u rekening moet houden bij de beslissing om in goud of zilver te beleggen:

1. Zilver is meer gebonden aan de wereldeconomie

Volgens de World Silver Survey wordt de helft van al het zilver gebruikt in de zware industrie en geavanceerde technologie, waaronder smartphones, tablets, auto-elektrische systemen, zonnepaneelcellen en vele andere producten en toepassingen. Als gevolg hiervan is zilver gevoeliger voor economische veranderingen dan goud, dat een beperkt gebruik heeft buiten sieraden en investeringsdoeleinden. Wanneer economieën op gang komen, groeit de vraag naar zilver. Maar het omgekeerde geldt uiteraard ook.

2. Zilver is vluchtiger dan goud

De volatiliteit van de zilverprijs kan twee tot drie keer groter zijn dan die van goud op een bepaalde handelsdag. Hoewel de beleggers hiervan kunnen profiteren, kan een dergelijke volatiliteit een uitdaging vormen bij het beheren van portefeuillerisico’s.

3. Goud is een krachtiger diversificatiemiddel gebleken dan zilver

Zilver kan worden beschouwd als een goede portefeuillediversificatie met een matig zwakke positieve correlatie met aandelen, obligaties en grondstoffen. Goud wordt echter beschouwd als een krachtigere diversificatie. Het is consequent niet gecorreleerd met aandelen en heeft zeer lage correlaties met andere belangrijke activaklassen – en terecht: in tegenstelling tot zilver en industriële basismetalen wordt goud minder beïnvloed door economische achteruitgang omdat het industriële gebruik ervan vrij beperkt is.

4. Zilver is momenteel goedkoper dan goud

Per ounce is zilver meestal goedkoper dan goud, waardoor het toegankelijker wordt voor kleine particuliere beleggers die de edelmetalen als fysieke activa willen bezitten.

Consul Fund zal u met alle plezier bij het maken van de juiste beslissingen als het er op aan komt om goud en of zilver te kopen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *