Old Master & British Drawings veiling bij Christie’s opnieuw een groot succes

Er werd enthousiast geboden vanuit Noord-Amerika, Europa en China tijdens Old Master & British Drawings, een veiling die in totaal $ 1.822.212 opleverde, wat 149% meer is dan de laagste schatting. Meer dan 10% van de bieders en kopers waren nieuw voor de Old Master Drawings categorie bij Christie’s.

Blikvanger was de creatie en vroege geschiedenis van de mens van Johannes Wierix in 20 scènes, een serie tekeningen in bruine inkt op perkamentpapier die $ 403.000 opleverde. Andere hoogtepunten waren onder meer een figuurstudie van een Seminude-vrouw zittend tussen riet door François Boucher, die $ 277.200 opleverde; een vel met twee studies van een acteur in het kostuum van Crispin door Jean-Antoine Watteau, die voor $ 182.700 van eigenaar veranderde en de kruisiging van Christus door Giovanni Battista Tiepolo, die $ 176.400 verdiende.

Deze verkoop volgt op Remastered: Old Masters from the Collection of J.E. Safra, die de dag ervoor plaatsvond, en omvatte vijf loten tekeningen, waaronder Jean-Baptiste Oudry’s album met tekeningen die de fabels van La Fontaine illustreren, dat een wereldrecord opleverde voor de kunstenaar, $ 2.700.000.

Christie’s International Head of Old Master Drawings, Stijn Alsteens zei: “Dit is een buitengewoon resultaat voor twee dagen verkoop van Old Master en British Drawings en een verder bewijs van de kracht van deze markt en van Christie’s positie daarin.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *