The Exceptional Sale van Christie’s brengt meer dan $ 5 miljoen op

The Exceptional Sale – Christie’s wereldwijde veiling van het beste van het beste op het gebied van decoratieve en toegepaste kunst, unieke werken van historisch belang en iconische objecten uit de popcultuur – bracht in totaal $ 5.589.240 op, waarbij de totale opbrengst 133% boven de laagste schatting lag, met biedingen van over de hele wereld.

Het meest in het oog sprong ‘The Arizona Spike’, een stalen spijker bekleed met goud en zilver, gemaakt in 1869 ter herdenking van de voltooiing van ’s werelds eerste Transcontinental Railroad, die 740% boven de schattingprijs van de $ 2.200.000 werd afgehamerd.

Andere hoogtepunten waren: een Louis XVI-pakket vergulde en grijs geverfde canape, circa 1785, die $ 529.2000 opbracht; een Duits koninklijk verguld thee- en koffieservies gemaakt voor het huwelijk van prins Wilhelm I van Pruisen, dat $ 441.000 opleverde en een Romeinse camee die dateert uit 41-54 v.Chr. afkomstig uit de collectie van de 4e hertog van Marlborough, die $ 352.800 opleverde; een belangrijke Ascot-trofee gesponsord door tsaar Nicolaas II, die $ 302.400 opleverde; en originele 16 mm-haspels van de film Lonesome Cowboys uit 1968 van Andy Warhol, waarvan een vertoning leidde tot de inval in Atlanta die bekend staat als de “Stonewall of the South”, die $ 25.200 opleverde.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *