Nieuw record voor een werk van Goya bij Christie’s op veiling Old Masters

Voor het eerst sinds 2016 bood Christie’s Old Masters aan. De week vol veilingen – live en online – begon op 25 januari met twee live verkopen die een totaalbedrag van $ 62.776.6660 opbrachten. Remastered: Old Masters from the Collection of J.E. Safra, toonde de kracht van de no-reserve-strategie, waarbij 100% van de loten werd verkocht.

Topstuk was een groep tekeningen van Jean-Baptiste Oudry voor de beroemde fabels van Jean de La Fontaine, die 2,7 miljoen dollar opbracht, bijna het dubbele van de laagste schatting. Andere topresultaten waren Joseph Mallord William Turner’s kijk op The Splügen Pass, die $ 1.008.000 opleverde; Joos Van Cleve’s Portret van een heer met handschoenen, halflang, die op $ 945.000 werd afgeslagen; en Esther bij haar toilet van Aert de Gelder, die $ 882.000 opleverde.

De dag werd afgesloten met Old Masters, wat in totaal $ 44.251.060 opleverde. De hoogste prijs was weggelegd voor Francisco de Goya’s Portret van Doña María Vicenta Barruso Valdés en het Portret van haar moeder Doña Leonora Antonia Valdés de Barruso, die $ 16.420.000 opleverden, waarmee het vorige record voor Goya werd verbroken.

Andere hoogtepunten waren Pieter Brueghel de Jonge’s Kermesse van Saint George, die $ 2.940.00 opleverde; Canaletto’s Rialtobrug, Venetië, vanuit het zuiden met een inscheping van de Paul G. Allen Collection, die $ 2.700.000 opleverde; Joseph Mallord William Turner’s uitzicht op Pope’s Villa in Twickenham, dat $ 4.620.000 opleverde; en een nieuw herontdekte Watteau, Le Pèlerinage a l’Ile de Cythère, die $ 1.860.000 verdiende.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *