De 5 pijlers van een belegging: goud/zilver doen ook mee (en laat uw bankier stikken met dat geweldige beleggingsfonds dat hij of zij u probeert aan te praten)

De kans is groot, tenminste wanneer u over wat spaargeld beschikt, heeft geprobeerd om u een beleggingsfonds of een ander beleggingsproduct aan te praten. Dat product zou fantastisch zijn, de kans is (heel) groot dat het u geen windeieren zal leggen. Akkoord, er zijn heel wat kosten aan verbonden, maar dat is eigenlijk bijzaak. Althans als we uw bankier mogen geloven. Hij houdt zorgvuldig verborgen dat de top van zijn bank hem bij wijze van spreken dwingt zijn klanten dat ‘fantastisch’ product aan te smeren. Want het levert de bank heel wat inkomsten op. Of u zelf er iets aan verdient. Laat we hopen van wel. Als dat niet het geval is, zal u daar misschien wakker van liggen maar uw bankier zeker niet.

Die bankier doet zich voor dat hij of zij alles weet van beleggen. Er wordt gekeken of u aanwezig bent in de 4 pijlers van het beleggen: aandelen, obligaties, cash en vastgoed. Maar in feite zijn er 5 pijlers die een goede belegging uitmaken: goud/zilver doen ook mee. Maar in de cursus beleggen lijkt daar geen sprake van te zijn. De reden ligt voor de hand: beleggen in gouden en zilveren staven of munten levert uw bank peanuts op in vergelijking met wat dat ‘fantastisch’ beleggingsproduct uw bank oplevert.

De keuze is dan snel gemaakt, want voor de bank is haar voordeel uiteindelijk veel belangrijker dan uw voordeel.

In verschillende mate kunnen zowel goud als zilver een bescherming bieden tegen een mogelijke economische neergang of marktdaling, maar ook tijdens aanhoudende periodes van stijgende inflatie. Als u het verschil begrijpt tussen de manier waarop de twee metalen worden gebruikt, hun economische gevoeligheden en technische kenmerken, kunt u bepalen welk metaal uw portfolio ten goede kan komen.

Het maken van winst is voor een bank zeer belangrijk om de aandeelhouders te belonen met een stevig dividend. En dat dividend zult u voor een stukje moeten helpen ophoesten. Vergeet daarom nooit dat er niet 4 maar 5 pijlers onder een belegging zijn: goud/zilver doen ook mee en mogen 5 tot 10% van uw portefeuille uitmaken. Laat uw bankier daarom stikken met dat geweldige beleggingsfonds dat hij of zij u probeert aan te praten en zorg dat u voldoende edelmetalen in uw portefeuille opneemt. Consul Fund zal u met alle plezier bij het maken van de juiste beslissingen als het er op aan komt om goud en of zilver te kopen.

1 gedachte over “<strong>De 5 pijlers van een belegging: goud/zilver doen ook mee (en laat uw bankier stikken met dat geweldige beleggingsfonds dat hij of zij u probeert aan te praten)</strong>”

  1. Luister maar eens naar mijn “Vraag van de luisteraar” in de laatste Beursvoyeurs-podcast van 2022. Er wordt niet geantwoord op mijn vraag over FYSIEK zilver. Mijn opmerking over een generatie overslaan wordt genegeerd. Er worden alle nonsens-argumenten bovengehaald om een investering in goud af te raden.
    En als “SERIEUZE” (are you kidding?) tip adviseert het panel mij om -echt waar- te investeren in kopermijnen. Dat kopermijnen extreem volatiel en risicovol zijn, wordt niet vermeld. Kijk maar eens naar om het even welke copper-ETF ; en dan hebben we het nog niet gehad over het koersverloop van aandelen van individuele kopermijnen.
    De bedoeling van deze podcast is de luisteraar te helpen!!!!???
    Mijn conclusie : De Tijd blijft de spreekbuis van de grootbanken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *