Waarom bank u zo ver mogelijk houdt van goud en zilver: bankiers zijn hebzuchtig en denken alleen aan hun eigen voordeel

Hebt u onlangs nog contact gehad met uw bankier over uw beleggingen? Heeft uw bankier u daarbij het advies gegeven om ook wat goud en/of zilver in uw portefeuille op te nemen? We durven er donder op te zeggen dat dit niet het geval was. Nochtans is de goudprijs in de eerste maand van 2023 goed gestegen, u had dus uw voordeel kunnen doen met een advies om wat edelmetalen in portefeuille op te nemen. Er zijn heel wat factoren die een lans breken voor goud als beleggingsinstrument. Daar komen we een volgende keer op terug, maar vandaag in ieder geval al het volgende.

Goud wordt over de hele wereld gerespecteerd vanwege zijn waarde en rijke geschiedenis, die al duizenden jaren door de meest uiteenlopende culturen wordt erkend. Munten met goud verschenen rond 650 voor Christus en de eerste puur gouden munten werden ongeveer 100 jaar later geslagen tijdens het bewind van koning Croesus van Lydia.

Door de eeuwen heen zijn mensen om verschillende redenen goud blijven vasthouden. Samenlevingen, en nu economieën, hebben waarde gehecht aan goud, waardoor de waarde ervan bestendigd is. Het is het metaal waarop we terugvallen als andere vormen van valuta niet werken, wat betekent dat het altijd enige waarde heeft als verzekering tegen moeilijke tijden.

In tegenstelling tot papiergeld, munten of andere activa, heeft goud zijn waarde door de eeuwen heen behouden. Mensen zien goud als een manier om hun rijkdom door te geven en te behouden van de ene generatie op de volgende. Sinds de oudheid hebben mensen de unieke eigenschappen van het edelmetaal gewaardeerd.

Goud corrodeert niet en kan worden gesmolten boven een gewone vlam, waardoor het gemakkelijk is om mee te werken en te stempelen als een muntstuk. Bovendien heeft goud een unieke en mooie kleur, in tegenstelling tot andere elementen. Waarom bank houdt uw bank u dan zo ver mogelijk van goud en zilver? Het antwoord is vrij eenvoudig. Bankiers zijn hebzuchtig en denken alleen aan hun eigen voordeel, in dat van de bank en in dat van hun bonussen. Uiteindelijk zal het hun worst zijn of u al dan wel iets verdient aan hun advies. Hun kassa rinkelt en dat is het wat telt. Neem daarom steeds het advies van uw bankier met een korrel zout en beleg desnoods tegen zijn of haar advies in toch hun goud. Consul Fund zal u met alle plezier bij het maken van de juiste beslissingen als het er op aan komt om goud en of zilver te kopen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *