Werk van Magritte door Christie’s onder de hamer op ‘Memory of a Surreal Journey: Property from an Important San Francisco Bay Area’

Christie’s zal ‘Memory of a Surreal Journey: Property from an Important San Francisco Bay Area’ aanbieden, een verzameling van 25 werken gewijd aan de presentatie van de magische interpretaties van de wereld door toonaangevende kunstenaars van de surrealistische beweging in Europa, Latijns-Amerika en Amerika. Van Magritte komt ‘Souvenir de voyage’ onder de hamer, een werk uit 1958 dat werd geschat op £ 2,5 tot £ 3,5 miljoen

De collectie is gedurende meer dan twee decennia opgebouwd rond een vormende reis naar Mexico, het land dat door André Breton wordt beschreven als de surrealistische plek bij uitstek, met een bijzondere focus op vrouwelijke kunstenaars; Remedios Varo, Leonora Carrington, Dorothea Tanning, Leonor Fini en Stella Snead. Leonora Carrington en Remedios Varo worden voor het eerst aangeboden op Christie’s The Art of the Surreal-verkoopplatform, net als werk van Gordon Onslow Ford en Wolfgang Paalen.

Andere hoogtepunten zijn baanbrekende schilderijen van Óscar Domínguez, André Masson, René Magritte en Yves Tanguy. De verzamelaars richtten hun aandacht op degenen die als meer traditionele surrealisten werden beschouwd, zoals René Magritte, André Masson en Yves Tanguy, pas nadat ze schilderijen van de surrealisten in ballingschap hadden verworven. Magritte, Masson en Tanguy werden allemaal een latere interesse met gedetailleerd onderzoek dat de zoektocht van de verzamelaars naar de beste voorbeelden van deze kunstenaars leidde.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *