Volatiliteit op de zilvermarkt is weer fors toegenomen, fundamentals onder witte metaal blijven goed

De volatiliteit is terug op de zilvermarkt en de emoties liepen hoog op nadat een beter dan verwacht rapport over het aantal nieuwe jobs in de VS (517.000 vs. 193.000 verwacht) de hoop op snelle renteverlagingen door de Fed naar de achtergrond duwde.

Of de Fed in maart haar basisrente al dan niet met meer dan de verwachte 25 basispunten verhoogt, zullen we moeten afwachten. De kans neemt toe dat er een verhoging met 50 basispunten komt. In ieder geval zaten goud en zilver in het hoekje waar de slagen vielen. Vooral de zilverprijs ging vrijdag fors onderuit.

De volatiliteit van zilver blijft anderzijds toenemen, waarbij de gemiddelde werkelijke range (ATR) met 88 cent/dag het hoogste is sinds november. Dat betekent dat de zilvermarkt 88 cent zou kunnen en moeten schommelen in een typische handelssessie alvorens er iets verandert in de trend. Die volatiliteit schrikt heel wat beleggers af, maar dat hoeft niet noodzakelijk zo te zijn. De pijlers onder de zilvermarkt blijven immers solide.

Na deze week met veel verschillende zilver- en goudhandelaren te hebben gesproken, groeit het aantal fundamentele redenen om zilver te bezitten. De fysieke vraag blijft groeien, waardoor de perfecte opstelling overblijft voor een decennium waarin de vraag het aanbod overtreft.  

Traders kijken nu niet alleen naar de discrepantie tussen de prijs van goud en zilver terwijl de verhouding stijgt, maar kijken ook naar zilver als een van de meest ondergewaardeerde natuurlijke hulpbronnen ter wereld. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *