Volgende steun voor het goud ligt op $ 1.850, een consolidatiefase lijkt nu waarschijnlijk

De goudprijs kelderde vrijdag, waarbij de Comex-futures voor april daalden tot $ 1.875,70 per ounce, een daling van $ 55 op de dag of een verlies met 3,7% op weekbasis.

“Er waren veel macro-economische gegevens die de markten moesten verwerken. En niet alleen het werkgelegenheidsrapport, maar ook de toon van de Fed. De markt wil Powell interpreteren als mild. Maar de reactie van de Fed zal moeilijk te voorspellen zijn. Dat is de belangrijkste reden waarom goud naar beneden gegaan’, vertelde Everett Millman, edelmetaalexpert van Gainesville Coins, aan Kitco News.

Na de beste start van het jaar sinds 2012, was goud toe aan wat winstnemingen en met de laatste ontwikkelingen zijn de analisten van mening dat er deze week mogelijk meer verkoopdruk kan worden verwacht.

“De weg van de minste weerstand voor goud is om nog wat lager te gaan”, zei Millman. “Ik verwacht dat we meer tijd zullen besteden aan consolideren en die tijd is welkom. Goud besteedde namelijk zo weinig tijd aan consolideren tussen $1.800 en $1.900 en dat verzuim moet nu goedgemaakt worden. Het ging snel van $1.700 naar $1.900, waarschijnlijk zelfs te snel. De consolidatiefase kan nu langer dan verwacht duren.

De onmiddellijke steun voor goud ligt nu op  $1.850 per ounce. Als deze steun niet kan de goudprijs het niveau van $ 1.800 testen, benadrukte Millman. Maandagmorgen herstelde de goudprijs echter krachtig tot boven $ 1.890.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *