De grootste handtasverkoop van één enkele Aziatisch eigenaar bij Sotheby’s

Maak een reis door 20 jaar handtassengeschiedenis, geïnspireerd op deel één van The Art of Collecting Handbags: The Visionary Collection of Joseph Lau. Handbags zijn misschien wel het meest onmisbare en meest praktische accessoire in de mode. Meer dan enig ander mode-item, omvat de handtas de geest van een tijdperk en opent het een venster op de modetrends en levensstijl van zijn tijd.

Deze maand begint de tweedelige verkoop van The Art of Collecting Handbags: The Visionary Collection of Joseph Lau met een prachtig aanbod van 77 items in een online veiling van 30 januari tot en met 9 februari, gevolgd door deel twee in juli 2023.

Een deel van de verkoopopbrengst van deze veiling wordt gedoneerd aan een goed doel.

“De collectie handtassen die Joseph Lau heeft samengesteld en samengesteld, is echt visionair. De limited edition stukken die de geschiedenis van handtassen in de afgelopen twee decennia hebben gemaakt en gevormd, zijn allemaal te vinden in deze collectie.”, zo stelt Morgane Halimi, global head of handbags & accessoires bij Sotheby’s.

Hommage aan de geschiedenis van de mode

Jean-Paul Gaultier, een legende in de modewereld, heeft met zijn baanbrekende ontwerpen een speciale positie in de geschiedenis van de mode en de harten van Hermès-verzamelaars. Tijdens zijn ambtstermijn als creatief directeur van Hermès van 2004 tot 2010 creëerde de revolutionaire Franse ontwerper iconische spin-offs van de kenmerkende ontwerpen van het huis.

Geproduceerd in beperkte hoeveelheden en uitsluitend voor catwalkshows, zijn de tassen niet langer in productie en blijven ze zeer begeerd. Joseph Lau was visionair om in de loop der jaren veel van Gaultier’s radicale ontwerpen te verzamelen en een belangrijk deel van de modegeschiedenis te documenteren.

De Metallic collectie is inmiddels een heuse vintage schat geworden. Slechts zes Metallic Birkins en Kelly’s hebben het afgelopen decennium hun opwachting gemaakt op de veiling, waarvan de laatste HK $ 1,07 miljoen behaalde in april 2022 in Sotheby’s Hong Kong, waardoor het meteen ook de duurste lederen Birkin is die naar de veiling komt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *